Kaliforniában a magukat nőnek valló férfiaknak is adnának menstruációs eszközöket

menstruáció tampon betét kehely
Vágólapra másolva!
A kaliforniai törvényhozás egy új törvényjavaslata előírná, hogy az állami egyetemeknek, közösségi főiskoláknak és középiskoláknak ingyenes menstruációs termékeket kellene biztosítaniuk az oktatási intézményekben. Ez nemcsak a nők számára lenne elérhető, hanem a magukat nőnek valló férfiaknak is – írja a The Blaze.
Vágólapra másolva!

A kaliforniai 2021. évi menstruációs egyenlőségi törvényben megjegyzik azt, hogy a menstruációs termékeket nemcsak a nőknek készítették, hanem a biológiai férfiak is használhatják azokat, ha valamennyien transzneműnek vagy nembináris személynek vallja magát.

A törvénytervezet szerint a transznemű és LMBTQ-emberek egyenlőtlenséget tapasztalhatnak a termékek hiánya esetén Forrás: Shutterstock

A benyújtott törvényjavaslat kötelezni fogja az összes 6-12 évfolyamos állami iskolát, a Kaliforniai Állami Egyetem és a Kaliforniai Közösségi Főiskola minden kerületét és minden olyan közintézményt, amelyek illemhelyeket tartanak fenn, hogy a mellékhelyiségek legalább 50%-át mindenkor női higiéniai termékkel kell ellátniuk. A törvény elfogadása esetén az iskoláknak 2022-23-as tanév kezdetétől kellene biztosítaniuk a menstruációs eszközöket a férfiak számára is.

A törvénykezdeményezés célja az, hogy „normalizálják" a menstruációt minden nem körében. A kezdeményező elmondása szerint a transzgender, a nembináris és egyéb LMBTQ-személyek jelentős egyenlőtlenségeket tapasztalhatnak meg az intim higiéniai termékekhez való hozzáférés hiánya miatt.