Kínában ismét több millió ember került zárlat alá az új koronavírusos esetek számának ismételt növekedése miatt. A hatóságok hétfőn 55 új fertőzöttet jelentettek.

Több mint húsz városban azonosítottak fertőzési gócpontokat. 

Az esetszámok emelkedését a hatóságok az eddiginél gyorsabban terjedő delta variáns megjelenésével magyarázzák. 

A Hunan tartománybeli Csucsou város több mint 1,2 millió lakosának rendelték el, hogy három napig ne hagyják el otthonukat. 

Ez idő alatt a hatóságok mindenkit letesztelnek, és felgyorsítják a helyi oltási kampányt.

A delta variáns miatt több millió ember került vesztegzár alá Kínában - a kép illusztrációForrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Li Bo

Emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Hajnan és Honan tartományokban is. 

Az utóbbi két hétben az egész országban összesen több mint 360 új esetet diagnosztizáltak. 

A Pekinghez hasonló nagyvárosokban több millió embernél végeztek el koronavírustesztet, egész lakónegyedeket zártak el a külvilágtól, és szigorú kontaktkutatással sokakat karanténba helyeztek.

Egy nankingi gócpont lehet az oka a járvány felgyorsult terjedésének

A koronavírus terjedésének ismételt felgyorsulását a hatóságok egy nankingi gócpontra vezetik vissza.

A kelet-kínai metropoliszban több százezer embert érintő korlátozások vannak érvényben, miután két hete több repülőtéri dolgozónak is pozitív lett a tesztje. 

A kínai kormány járványkezelési stratégiájának kulcsa, hogy amint a vírus felüti a fejét egy-egy városban vagy tartományban, minden érintett területet azonnal lezárnak, és az ottani lakosokat koronavírustesztnek vetik alá.