Kirándulás közben rátámadt egy férfi egy fiatal tanárnőre. Életének utolsó pillanatait egyik barátja telefonon keresztül végighallgatta, aztán a vonal megszakadt. Mindeközben a Facebookon rejtélyes bejegyzéseket tettek közzé, amelyek arról árulkodtak, hogy többen is tanúi lehettek az esetnek.

A 31 éves, ausztrál Shanae Brooke Edwards évek óta a posztszovjet államokban dolgozott tanárként.

Egy nap Georgiában, a tbiliszi Mtatsminda hegyen kirándult, amikor egy helyi férfi rátámadt, megerőszakolta és megölte, majd hátrahagyta holttestét.

Shanae a támadás előtt épp egy amerikai barátjával beszélgetett telefonon. Barátja még hallotta, amikor a nő felkiáltott:

Vegye le a kezét róla, kérem, engedjen el... Csak engedjen elmenni

- ezután hirtelen megszakadt a vonal. A támadó ebben a pillanatban erőszakolhatta meg, majd kivégezte. Másnap holtan találták a nőt a helyszínen.

Eközben egy helyi Facebook-csoportban aggasztó bejegyzéseket tettek közzé. Egy Natalia Karikh nevű nő elmondta, hogy aznap sikolyokat hallott a Mtatsminda Parkban körülbelül egy órával azután, hogy Shanae Brooke Edwards elindult túrázni.

Egy másik csoporttag pedig azt írta, hogy egy nővel agresszívan szexelő férfit látott tőle 50 méternyire. Mások arról számoltak be, hogy az említett parkban többször fordult elő hasonló támadás és szexuális zaklatás is.

A Facebook-csoport tagjai segítettek a terület átkutatásának megszervezésében, így nekik is köszönhető, hogy végül előkerült a fiatal nő holtteste. Emellett beszámolók alapján

többen is szem- illetve fültanúi lehettek a nő életének utolsó pillanatainak.

A rendőrök szándékos emberölésként kezelik az ügyet – írja a Daily Mail Australia.