Háromszor halálosabb kimenetelű a koronavírus az oltatlanoknál Indonéziában

virus Horizontal indonézia covid
Funeral workers bury a victim of the Covid-19 coronavirus at the Rorotan cemetery in Jakarta on August 4, 2021. (Photo by BAY ISMOYO / AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint háromszor halálosabb kimenetelű a koronavírus-fertőzés a be nem oltottaknál Indonézia fővárosában, Jakartában, mint azoknál, akik megkapták mind a két Sinovac- vagy AstraZeneca-oltást - ismertette csütörtökön Indonézia egészségügyi minisztériumának adatait a Reuters hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A pontos számok szerint az esetek 15,5 százaléka végzetes az oltatlanoknál, míg a beoltottakat tekintve a hányad 4,1 százalék.

A statisztikai eredmény a jakartai közkórházak május és július közti 68 ezer betegének adatain alapul, részleteket, például a betegek életkorát azonban nem közölték.

Háromszor halálosabb a koronavírus az oltatlanoknál - Indonézia egészséggyi minisztériuma szerint - a kép illusztráció. Forrás: AFP/Bay Ismoyo

Eközben gyorsul a járvány terjedése Indonéziában

Indonéziában szerdára meghaladta a százezret a koronavírus-járvány halottainak száma, és az emelkedés nagyon felgyorsult.

Tavaly április és idén május között, 14 hónap alatt 50 ezren haltak bele a vírus okozta szövődményekbe, az újabb 50 ezer beteg viszont mindössze kilenc hét alatt vesztette életét.

Az oltottságot tekintve a lakosság nyolc százaléka kapott eddig két dózist a 260,6 milliós lélekszámú délkelet-ázsiai szigetországban.