Lezuhant egy kisrepülő Alaszkában, hatan meghaltak

alaska repülő szerencsétlenség 6 halott
Vágólapra másolva!
Legalább hat ember meghalt, miután lezuhant egy városnéző kisrepülő csütörtökön Alaszka délkeleti részén - írta meg a Foxnews.
Vágólapra másolva!

Egy MH-60 Jayhawk helikopter legénysége a parti őrség légitámaszpontjáról vette észre a roncsot, majd ők jelentették, hogy nincsenek túlélők - áll a parti őrség közleményében.

A baleset áldozatainak személyazonosságát nem hozták azonnal nyilvánosságra, de a tisztviselők szerint hatan voltak a fedélzeten, köztük a pilóta.

A repülőgép, egy egyhajtóműves DeHavilland DHC-2 Beaver, a Misty Fjords Nemzeti Emlékhelyről szállt fel, és 11 óra 20 perc körül zuhant le egy meredek, hegyvidéki területen, Ketchikan közelében, Juneau-tól mintegy 300 mérföldre délkeletre

- közölték a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) tisztviselői az Anchorage Daily News című napilappal.

A parti őrség szerint a baleset idején köd és enyhe eső volt, széllel, a körülmények miatt a látótávolság is erősen korlátozott volt a pilóta számára, ez valószínűleg közrejátszott a balesetben.

Történt már hasonló baleset korábban

2019-ben két városnéző gép ütközött össze a levegőben Ketchikan közelében, és a fedélzetén tartózkodó 16 ember közül hat meghalt - számolt be a Daily News.