Ledarálta és disznóhúsként árulta áldozatait egy kanadai sorozatgyilkos. A férfit 27 nő megölésével vádolják - írja a Bors.

Robert William Pickton egy sertéstenyészeten született, 17 mérföldre a kanadai Vancouvertől. Már 14 éves korában abbahagyta az iskolát, és egy hentes tanítványaként dolgozott. Miután kitanulta a szakmát, visszatért a családja farmjára. Szülei 1978-as halála után egyedül vitte a gazdaságot, fivére, David a házzal foglalkozott.

Sokszor tartottak hatalmas bulikat a pajtában, volt, hogy kétezer ember verődött össze. Ezeken a partikon nemcsak óriási mennyiségű alhoholt, de drogot is fogyasztottak, és rendszeresen prostituáltakat is hívtak, akik közül sokan többé nem kerültek elő.

2002-ben tartóztatta le a rendőrség a férfit. Több mint húz évig nem jöttek rá, hogy miért tűnnek el rejtélyes módon azok a nők, akik Pickton farmjára látogatnak. Egyik alkalmazottja figyelt fel erre, és jelentette a hatóságoknak, akik a házkutatás során több tucat eltűnt nő személyes tárgyát találták meg a tanyán. Törvényszéki antropológusokkal vizsgálták át a területet, akik néhány helyen, például a gazdaság szállítószalagjain emberi maradványok nyomaira bukkantak. Kiderült, hogy Pickton a disznókkal falatta fel a holttestek egy részét, a ledarált maradványokat pedig disznóhúsba keverve darált sertéshúsként árusította a környéken, de ismerőseinek is ajándékozott belőle.

2002. április 9-én hat ember megölésével vádolták meg Robert William Picktont, később, ahogy a bizonyítási eljárás haladt előre, és néhány holttest előkerült a földből, 2005-ben már 27 nő megöléséért tartották felelősnek. Bár a férfi ártatlannak vallotta magát, Kanada legsúlyosabb büntetését kapta a tettéért: életfogytiglani börtönbűntetésre ítélték.

Testvére, David ellen egy bizonyíték sem volt, így ő azóta is a farmon él.