Módosítaná Székelyföld etnikai összetételét a vezető román kormánypárt elnöke

ORBAN, Ludovic
Ludovic Orban, volt román miniszterelnök.
Vágólapra másolva!
Beruházásokat ígért a 85 százalékban magyarok által lakott székelyföldi Hargita megyének Ludovic Orban, a vezető román kormánypárt elnöke, aki szerint "ha a térséget sikerül a potenciáljának megfelelően fejleszteni, látni fogják, hogy az etnikai összetételt is jelentősen meg lehet változtatni" - idézte a képviselőház elnöki tisztségét is betöltő politikust az Agerpres hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) élén újabb mandátumra pályázó Ludovic Orban vasárnap pártja Hargita és Kovászna megyei szervezetét látogatta meg. A Hargita megyei szervezet tisztújításán elismerte: a megyét elkerülték a beruházások. Szerinte ez azzal is magyarázható, hogy a hatalom helyi megjelenítői nem akarták a fejlesztéseket. Az RMDSZ-t vádolta, szerinte jobban kézben tudja tartani a választóit, ha azok függőségi helyzetben vannak.

Ludovic Orban: Ha a térséget sikerül a potenciáljának megfelelően fejleszteni, látni fogják, hogy az etnikai összetételt is jelentősen meg lehet változtatni. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

.Ugyanakkor a magyarok körében egyöntetű a vélemény: a román kormány bünteti a magyar többségű megyéket.