A Wisconsini Egyetem pénteken eltávolított egy sziklát a madisoni tanszékéről, mert a kisebbségi hallgatók szerint a szikla a rasszizmus szimbólumának tekinthető. A történelmi szimbólum eltávolítása nagyjából 50 ezer dollárba került - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Chamberlin Rock az Observatory Hill tetején állt, egy geológusról, Thomas Crowder Chamberlinről kapta a nevét. Az egyetem színes bőrű hallgatói azonban a sziklát a diszkrimináció szimbólumának tartották, mivel egy 1925-ös cikkben "Niggerheadnek", azaz "niggerfejnek" nevezték. 

A sziklát a diszkrimináció szimbólumának tartották, mivel egy 1925-ös cikkben “Niggerheadnek”, azaz “niggerfejnek” nevezték a sziklát.Forrás: V4NA

 

A sziklát, aminek az áthelyezése hozzávetőlegesen 50 ezer dollárba került, az egyetem tulajdonában lévő földre vitték át, a Kegonsa-tó közelében.

A szikla egyébként egy nagyon ritka kambrium korszak előtti gleccsertörmelékből származik, és a szakértők szerint több mint 2 milliárd éves. A tervek szerint az új helyén oktatási célokra fogják használni.