Se történet, se főhős nem szerepel a kisgyerekek számára kiadott mesekönyv formátumú kiadványban, csak a színtiszta LMBTQ-propaganda. Meg sem próbálják titkolni vagy álcázni, hogy egyetlen célja a gyermekek érzékenyítése a szivárványcsaládok mellett, a klasszikus családmodellel szemben – híva fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A "Love makes a family" című mesekönyv formátumú propagandakiadvány szivárványcsaládokról készült rajzokkal mutatja be, hogy a szerzők szerint mit jelent a szeretet és egymás elfogadása.

Forrás: V4NA

Már a könyv borítóján is szerepel egy meleg, illetve egy leszbikus pár is, akik a gyerekeikkel játszanak. És később, a könyv többi oldalán is különböző szivárványcsaládokat láthatnak az egészen kicsi gyerekek, akiknek a könyv szól.

Forrás: V4NA

Ezenkívül azonban semmi másról nem szól a gyermekek számára készített, rajzolt propagandaplakátok könyv formában kiadott gyűjteménye.

Nem tanítja a gyerekeket számokra vagy színekre, nincs történet, még főszereplő sincs. A kiadvány színtisztán rajzolt LMBTQ-propagandagyűjtemény, melynek egyetlen célja, hogy már egészen kicsi, óvodáskorban elbizonytalanítsa a gyerekeket.

Forrás: V4NA

Érdekesség, hogy a kemény lapos könyvben egyetlenegyszer tűnik fel olyan család, ahol apuka, anyuka és gyerek is van. Egy muszlim család esetében, akik az állatkertben sétálnak. Úgy tűnik, a szerzők fontosnak tartották, hogy egy muszlim családdal is ráerősítsenek a könyv sokszínűségére, azt azonban már nem merték vállalni, hogy ne hagyományos családként ábrázolják őket.

Forrás: V4NA

A könyv legvégén egyébként egyértelmű, nyílt magyarázatot is találunk arra, hogy a szerzők szerint a családot az egymást szerető lények csoportja alkotja, ami teljesen független a hagyományoktól vagy a biológiai adottságoktól. Mint írják a gyermekeknek szóló üzenetükben, "akár egy szülőd van, akár két anyukád, vagy két apukád, esetleg egy anyukád, egy apukád, netán bármilyen csodálatos gondviselőd, csupán egy dolog van, ami családdá tesz titeket, ez pedig a szeretet".

Forrás: V4NA

A könyv egy olyan korosztálynak szól, akik számára a mesekönyv az egyik elsődleges tanulási csatorna. A Psychology Today rámutat, hogy meseolvasás közben a hétköznapitól eltérő kifejezéseket, történeteket hallhatnak a gyerekek, ami segíti a fejlődésüket, és erősen megragad bennük az információ.