A thai rendőrség vádat emelt egy 27 éves helyi férfi ellen a múlt héten holttan talált svájci turista halála kapcsán. A nőt egy vízesés közelében találták meg Phuket szigetén - írta meg a BBC a helyi hatóságra hivatkozva.

Mit ahogy arról az Origo is beszámolt, múlt héten egy női holttestet találtak egy vízesésnél. A nő holtteste arccal lefelé lebegett a vízben. Nem messze megtalálták a telefonját és néhány ruhadarabját, valamint a sportcipőjét is.

A hatóságoknak sikerült azonosítani a nőt. Az 57 éves Nicole Sauvain-Weisskopf július 13-án turistaként érkezett az országba. 

A gyilkosság kapcsán a helyi rendőrség egy 27 éves helyi férfit, Theerawut Tortipet vette őrizetbe, aki egy sajtótájékoztatón is beismerte, hogy ő ölte meg a nőt, és ki is rabolta.

Szeretnék bocsánatot kérni a turista családjától, és minden thaifölditől is - mondta az újságíróknak a férfi.

A férfi 300 thai bathot, mintegy 2700 forintot talált a nő táskájában, amiből kábítószert és italt vett - írta a Reuters.

Azután vették őrizetbe, hogy egy biztonsági kamera felvételén látszik, hogy ugyanabban az időben megy a vízeséshez, amikor Nicole Sauvain-Weisskopf is.

Az asszony halála rávilágított, hogy fokozni kell a szigeten a biztonságot. A külügyminiszter megígérte, hogy felmérik a kevésbé biztonságos helyeket, és extra megfigyelés alá vonják azokat.