Először szerepel az amerikai Vogue magazin címlapján transznemű modell

Ariel Nicholson  Marc Jacobs, Sofia Coppola & Katie Grand Celebrate The Marc Jacobs Redux Grunge Collection And The Opening Of Marc Jacobs Madison GettyImageRank3 Vertical
NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 03: Ariel Nicholson attends as Marc Jacobs, Sofia Coppola & Katie Grand celebrate The Marc Jacobs Redux Grunge Collection and the opening of Marc Jacobs Madison on December 03, 2018 in New York City. Ben Gabbe/Getty Images for Marc Jacobs/AFP (Photo by Ben Gabbe / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai divatmagazin, a világhírű Vogue címlapján most először szerepel majd egy transznemű személy. A lap szeptemberi kiadásában olyan modelleket gyűjtöttek össze, akik "szembe mennek az iparágban elfogadott normákkal" - számolt be róla az NBC.
Vágólapra másolva!

A 20 éves transznemű Ariel Nicholson mellett a címlapon Anok Yai, Bella Hadid, Lola Leon, Sherry Shi, Yumi Nu, Kaia Gerber és Precious Lee szerepelnek majd a Vogue szeptemberi számában. Nicholson az Instagram nevű közösségi oldalon egy magvalósult álomként írta le a lehetőséget.

Nicholson már 13 évesen is szerepelt a médiában, akkor a PBS tévécsatorna "Growing Up Trans" magyarul "transzként felnőni" című dokumentumfilmjében,

vagyis már elképesztően fiatalon megkezdte az átalakulást. A modellkedéssel a gimnáziumban kezdett el komolyabban foglalkozni, majd 2018-ban a Calvin Klein első transznemű kifutómodellje lett.

Ariel Nicholson Forrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Ben Gabbe

Nicholson a Vogue-nak elmondta, hogy régen és most is elhivatott a transzneműek jogaiért való küzdelem iránt és kiemelte, hogy nagy dolog a transzneműek számára, hogy a közösség egyik tagja egy ilyen híres magazin címlapján szerepelhet.

Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban egyre gyorsabban terjed az LMBTQ-propaganda, a Vogue szeptemberi címlapja pedig újabb lehetőséget ad arra, hogy tág rétegekhez juttassák el az üzenetet, miszerint a biológiai nem megváltoztatása jó dolog. Nicholson esete pedig azért is különösen veszélyes, mert már 13 évesen, nagyon fiatalon megkezdte az átalakulást. Vagyis abban a korban, amikor a gyermekek a leginkább befolyásolhatóak.