Letiltotta a Twitter a transznemű férfit, mert kritizálta a gyerekek nemváltoztatását

Twitter
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Letiltottak egy transznemű férfit a Twitteren, mert kritizálta a gyermekek nemváltoztatását, és rávilágított arra, hogy a nemváltás és az azzal járó negatív hatások egy életen át tartanak, írja a V4NA.
Vágólapra másolva!

A New Yorkban élő 48 éves transzszexuális Scott Newgent egy életre kitiltották a Twitterről, miután figyelmeztetéseket tett közzé a gyerekek nemváltoztatásával kapcsolatban. A férfi kiemelte, hogy a pubertásblokkolók, és a hormonkezelések hatására a gyerekek fokozottan ki vannak téve a depressziónak.

Scott két évvel ezelőtt kötelezte el magát amellett, hogy a tájékozatlanabb szülőket megismertesse a gyermekek korai nemváltásával járó problémákkal, emellett kimondta, hogy "a kiskorú gyermekek nem rendelkeznek kellő kompetenciával ahhoz, hogy felmérjék a saját pszichológiai helyzetüket, vagy hogy megértsék mi az az élethosszig tartó függőség, és a nemváltó műtét."

"Azokat a mozgalom vezetőket és aktivistákat, akik a nemiséggel kapcsolatos véleményüket folyamatosan közzéteszik a Twitteren és a mainstream médiában, csak "nemi misztikusoknak" nevezem. Támogatják a gyerekek nemi diszfóniáját, annak érdekében, hogy a gyerekek kiválaszthassák a saját nemi identitásukat. A bátorítás, és a transz mozgalom beavatkozásai után viszont a kissé zavart gyermekek fognak megfizetni mindenért", mondta a transznemű aktivista.

A Twitter az elmúlt időszakban különösen nagy hangsúlyt fektetett a transzfób megjegyzések eltüntetésére, míg más gyűlöletkeltő bejegyzéseket nem törölt a közösségi média platform algoritmusa. A Digitális Gyűlölet Elleni Központ megállapította, hogy a Twitter és a Facebook csupán minden kilencedik antiszemita bejegyzést távolította el, a vizsgált hat hetes időszakban. A bejegyzések között szerepelt holokauszt tagadás, náci szimbólumok használata, valamint a holohoax és a killthejews hashtagek is.

Scott mondanivalója a kommentelők szerint nem transzfób módon, hanem objektíven tárgyalja a nemváltoztatással járó problémákat.

A bejegyzéseiben nem tagadja a nemi diszfória létezését és megérti, hogy néhány gyermeknél szükséges a pubertás gátló. Scott emellett rendszeresen üzent a szülőknek, amelynek célja, hogy rájöjjenek minél hamarabb, hogy mit tesznek a gyermekükkel.
"Az összes szülőnek azt mondom, hogy nincs joga eldönteni a gyermek nemét, vagy azt, hogy megváltoztassák a nemét. A nemváltoztatás a felnőttekre tartozik, és rengeteg olyan negatív hatással illetve következményekkel jár, amit egész életen át el kellene viselni", teszi hozzá Scott

Scott nem az első, aki fel mert szólalni a gyermekek védelmében, és ezért törölték őt a Twitterről. Korábban Graham Linehan ír komikus és író profilját is törölték, miután a transzneműség hátrányairól tweetelt. Azóta a férfi létrehozott egy saját csatornát, aminek segítségével e-mailen keresztül kommunikál a szimpatizánsaival.

Maya Forstater kutatót pedig az állítólagosan transzfób bejegyzése után elbocsájtották a kutatói állásából, és kitiltották a Twitterről,

mert azt írta, hogy "a nem megváltoztathatatlan, és nem keverendő össze a nemi identitással". Az eset után a nő beperelte a közösségi média platformot, és másodfokon meg is nyerte a pert, a bíróság pedig kimondta, hogy "kritikus meggyőződése az egyenlőségi törvény hatálya alá tartoznak, mivel az írásával nem támogatta a transznemű személyek jogfosztását".