Öt ember kiugrott egy lakóházból Yangonban, Mianmar legnagyobb városában, hogy elmeneküljön a kormány biztonsági erőinek rajtaütése elől, és legalább ketten meghaltak - írta  meg az ABC.

A kedd esti razzia után a biztonságiak elmondták, hogy öt ember - négy férfi és egy nő - kiugrott egy lakóházból, mielőtt elfoghatták volna őket.

Közölték, hogy ketten meghaltak, a másik kettő pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Szerdai közleményében azonban a kormány azt mondta, hogy az incidensben nyolc ember érintett.

Elmondták, hogy ketten meghaltak, hárman kórházba kerültek, hármat pedig letartóztattak.

 A rajtaütésért felelős rendőrőrs képviselője nem volt hajlandó nyilatkozni.

A közösségi médiában a kormány nyilatkozatával ellentétes hírek láttak napvilágot,

egyes információk szerint az áldozatok tüntetők vontak, akik önszántukból ugrottak le, hogy elkerüljék a letartóztatást.

Amióta a hadsereg februárban megbuktatta Aung Szan Szú Kji választott kormányát, és átvette a hatalmat, országszerte tiltakozó megmozdulások törtek ki, gyakoriak a tüntetések és hadsereg által elkövetett atrocitások.

Egy szomszéd azt mondta a helyi médiának,

hogy öt ember felmászott a tetőre, hogy elmeneküljön a biztonsági erők elől, és egy sikátorba ugrott, miután nem volt hova menniük.

A kormány szerint a biztonsági erők azután hajtották végre a razziát, hogy tudomásukra jutott,

hogy robbanóanyag lehet a lakásban, és különböző tárgyakat, köztük petárdákat, lőport és kézzel készített gránátokat foglaltak le.

A nap folyamán korábban négy robbanást jelentettek Yangonból, de nem tisztázták, hogy ezek összefüggésben állnak-e a razziával.