Sóoldatot adott be koronavírus-vakcina helyett egy németországi nővér

covid, vakcina, orvos
Vágólapra másolva!
Az észak-németországi hatóságok több ezer embert kerestek fel, hogy kapjanak újra koronavírus vakcinát, miután egy rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a Vöröskereszt egyik ápolónője nagy valószínűséggel sóoldattal injekciózhatta be őket vakcina helyett - írta meg a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Az ápolónőt azzal gyanúsítják, hogy kora tavasszal egy Friesland régióban oltóközpontban

valódi vakcinák helyett sóoldatot fecskendezett az emberek karjába.

- mondta Sven Ambrosy, egy helyi tanácsos a Facebookon, amikor a helyi hatóságok kedden felhívást intéztek a mintegy 8600 lakoshoz, akik érintve lehetnek.

Bár a sóoldat ártalmatlan, a legtöbb ember, aki márciusban és áprilisban beoltatta magát, idős, és nagy a kockázata annak, hogy elkapja a Covidot.

Peter Beer rendőrségi nyomozó korábban a német média által közvetített sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tanúvallomások alapján

A meg nem nevezett ápolónő indítéka nem tisztázott, de a közösségi médiában közzétett bejegyzéseiben szkeptikus nézeteket hangoztatott az oltóanyagokkal kapcsolatban

- közölték a rendőrségi nyomozók.

Nem volt azonnal világos, hogy a gyanúsítottat letartóztatták-e vagy vádat emeltek-e az ügyben, amelyet az NDR műsorszolgáltató szerint átadtak egy politikai indíttatású bűncselekmények kivizsgálásával foglalkozó különleges egységnek.