Nyolc hónapig dolgozott egy nő álorvosként egy sydney-i kórházban

Bankstown-Lidcombe Hospital and Bankstown Hospital Medical Centre, kórház, ausztrália
SYDNEY, AUSTRALIA - JULY 24: A general view of the Bankstown-Lidcombe Hospital and Bankstown Hospital Medical Centre on July 24, 2021 in Sydney, Australia. New South Wales Premier Gladys Berejiklian declared a state of emergency as the state continues to report new community cases of the highly infectious Covid-19 delta variant. New South Wales is in the fourth week of a five-week lockdown, with cases on the rise, the lockdown is likely to be extended. (Photo by Jenny Evans/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nyolc hónapig dolgozott egy 27 éves nő álorvosként az ausztráiai Sydney-ben, a Bankstown-Lidcombe Kórházban. Majd észrevették, hogy nincs regisztrálva annál a szervezetnél, mely akkreditálja az ország egészségügyi dolgozóit. 
Vágólapra másolva!

A magát orvosnak kiadó nővel szemben nyomozást indított az új-dél-walesi rendőrség.

A kórház szóvivője közölte, hogy dolgozójukat - aki januárban kezdte náluk a munkát - azonnal felmentették feladatai alól, amint kiderült hétfőn, hogy nincs akrreditációja - írja a BBC.

Az egyik hírportál szerint a nő megbukott az utolsó vizsgáján, hamis dokumentumokkal szerezte meg az állást, mint medikus, ezért csalás miatt ítélhetik majd el.