Egy orosz milliomos medvének nézett egy embert, ezért lelőtte

medve
Egy ekkora állatal való találkozás sajnos ritkán végződik szerencsésen - illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy gazdag orosz politikus megölt egy embert. A milliomos azzal védekezett, hogy véletlen baleset történt, ugyanis medvénak nézte áldozatát, ezért lőtte le. Az eset Kamcsatkán történt - tudatta a News Yahoo.
Vágólapra másolva!

Az 55 éves Igor Redkin augusztus 2-án egy medvét akart elijeszteni kamcsatkai Ozernovszkij szeméttelepről - áll abban a közleményben, amit a politikus ügyvédje juttatott el a TASS orosz hírügynökségnek.

Augusztus 2 -án történt egy tragédia, amiben én, Igor Redkin magam is részt vettem. Este megtudtam, hogy egy medve egy szeméttelepen kóborol Ozernovszkij faluban. Az állat veszélyt jelentett a helyi lakosokra.

- írta a férfi a közleményben.

Igor Redkin azzal folytatta, hogy csak később tudta meg, hogy ugyanezen a helyen és ebben az időben lelőttek egy embert. A politikus ezért kedden a rendőrségre ment.

Azt mondja, hogy elfogadja a bíróság által megállapított büntetést.

Az 30 éves Andrei Tolstopyatov a kórházba halt bele a lőtt sérülésébe.

Özvegye a 26 éves Ljudmila Tolstopjatov a lapoknak elmondta, hogy a férje fémhulladékot keresett a szeméttelepen amikor lelőtték. Hozzátette, hogy

Igor Redkin nem kereste fel a családot.

Az áldozatnak és feleségének van egy fiúk is.

Redkin a TASS szerint Oroszország egyik leggazdagabb ismert politikusa. Több nagyvállalat társtulajdonosa. A férfi két hónapos házi őrizetbe kerül a nyomozás miatt.

A címlapi kép illusztráció!