Texasban gyerekbántalmazásnak minősül a kiskorúak nemének a megváltoztatása

Texas Struggles With Unprecedented Cold And Power Outages GettyImageRank1 Color Image weather accidents and disasters business finance and industry fuel and power generation bestof topix Horizontal
Több ezer otthonban még most sincs áram
Vágólapra másolva!
A texasi családvédelmi minisztérium ítélete szerint a kiskorúaknál a nemváltó műtét gyermekbántalmazásnak minősül. A döntés egy héttel azután született, hogy Greg Abbott kormányzó felkérte a hivatalt, hogy vizsgálja meg a kérdést - írja a 888.
Vágólapra másolva!

Jaime Masters, a DFPS biztosa Abbott kormányzó hivatalához intézett levelében kijelentette, hogy

a nemi szervek megcsonkítása a nemi átalakító műtéteken keresztül gyermekbántalmazásnak minősül!

Texas ellenáll a Biden kormányzat progresszív politikáinak. Forrás: AFP/2021 Getty Images/Justin Sullivan

Masters azt írta: Ez a sebészeti beavatkozás nem gyógyászati célú, fizikailag megváltoztatja a nemi szervet, ami visszafordíthatatlan kárt okozhat a gyermekek szervezetében. Általában a szülők felügyelete alatt álló gyermekeknek nincs joguk ahhoz, hogy beleegyezzenek a sebészeti kezelésekbe, és ezáltal sebezhetőbbé válnak.

Masters hozzátette, hogy a kiskorúak számára a nemváltó műtét csak bizonyos esetekben lehet megfelelő, például akinek testrészeit betegség vagy trauma érte; aki orvosilag ellenőrizhető nemi fejlődési rendellenességgel született, például petefészek- és hereszövet jelenlétével; vagy akinek nincs normális nemi kromoszóma szerkezete, a genetikai tesztek alapján.

Ha az orvosok vagy a DFPS szakemberei tanúi lennének ilyen bántalmazásnak, arra utasították őket, hogy 48 órán belül jelentsék azt a DFPS tisztviselőjének.

Ennek elmulasztása vétségnek minősül.

A Biden-kormányzat egyébként határozottan támogatja a transzneműként azonosuló gyermekeket. A 2020-as választásokon Joe Biden a városházán azt mondta, hogy szeretné „sokkal könnyebbé" tenni a nyolcéves gyermekek életét, hogy eldönthessék nemüket.

Idén februárban Biden elnök egészségügyi asszisztensi jelöltje, Rachel Levine (egy férfi, aki nőnek vallja magát), kikerülte Rand Paul republikánus szenátor kérdését, aki megkérdezte, hogy a kiskorúak képesek-e megváltoztatni a nemüket:

- kérdezte Paul.

– válaszolta Levine.