Fegyvert rántott és lövöldözni kezdett egy 13 éves fiú az új-mexikói Albuquerque egyik iskolájában. A diák agyonlőtte egy társát az ebédszünetben. Az iskolaőr fogta el az ámokfutót.

Agyonlőtt egy 13 éves fiút egy diáktársa pénteken az új-mexikói Albuquerque-ben, de az iskola dolgozói csak most erősítették meg a hírt - írja a People információi alapján a Bors.

A lap szerint az iskolaőr állította meg a fegyveres diákot, és a rendőrség kiérkezéséig őrizetben tartotta. A lövöldözés után az iskolát lezárták, a gyerekeket pedig hazaengedték.

Sem az áldozat, sem a gyanúsított személyi azonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Washington középiskola más diákjai közül, ahol körülbelül 430-an tanulnak, senki sem sérült meg - mondta Scott Elder, az Albuquerque Public Schools felügyelője.

A rendőrség közölte: először megnézik, hogy az iskolai kamerát rögzíthették-e az esetet, vagy hogy voltak-e a diákok között szemtanúi a lövöldözésnek.

A folyamatban lévő nyomozás azt is vizsgálja, hogy a két diák közötti viszony hozzájárult-e a lövöldözéshez. Pszichológusok segítenek majd a diákoknak feldolgozni az eseményeket, amikor visszatérnek az iskolába.

Címlapi képünk illusztráció.