Elmosott a víz egy fahidat Bajorországban, két ember eltűnt

áradás Höllentalklamm Bajorország
16 August 2021, Bavaria, Grainau: Members of the fire brigade stand by after a flood in the Höllentalklamm gorge to rescue victims from the Hammersbach river in an emergency. At the foot of the Zugspitze lies the Höllentalklamm gorge, popular with hikers. On Monday, August 16, 2021, a flood wave suddenly rushes through the gorge. Several people are missing. Photo: Peter Kneffel/dpa (Photo by PETER KNEFFEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A hirtelen jött heves esőzés elmosott egy fahidat egy bajorországi kirándulóhelyen hétfőn, két embert továbbra is eltűnként keresnek a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Továbbra is két embert keresnek a hatóságok a bajoroszági Grainau közelében, ahol a hétfői heves esőzések miatti áradás elmosott egy fahidat egy népszerű kirándulóhelyen - írja az ABC News.

A mentőcsapatoknak eddig nyolc embert sikerült kimenteni.

Továbbra is két embert keresnek a mentőcsapatok Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Kneffel

A cikk a DPA német hírügynüökség alapján azt írja, hogy a város közelében található, a kirándulók körében népszerű szurdokvölgyben, a Höllentalklamm-ban a hirtelen jött nagy mennyiségű eső miatt a lezudoló víz áradásá változott, ami elmosta a hidat.

A mentésben 160-an vettek részt,

a munkájukat egy helikopter is segítette.

A cikkben emlékeztetnek, hogy júliusban a heves esőzések okozta áradások miatt minety 200-an haltak meg Németország nyugati részén.