Megtalálták az Oroszország távol-keleti részén, Kamcsatkán lezuhant turista helikopter mind a nyolc áldozatának holttestét - tudatták helyi tisztviselők. Három holttest a roncsban rekedt, ötöt pedig a tóban találtak meg - írja az ABC News.

Mint ahogy azt az Origo is megírta az Mi-8-as helikopter 16 emberrel a fedélzetén csütörtökön zuhant a Kamcsatkai-félszigeten lévő Kuril-tóba. Nyolc embernek sikerült kimenekülnie a süllyedő roncsból, őket a Kronotszkij természetvédelmi terület vadőrei mentették ki, akik csónakokon siettek a baleset helyszínére.

A helikopter roncsa, benne a holttestekkel, 120 méter mélyen fekszik, és a hatóságok azon dolgoznak, hogy kiemeljék a tóból - mondta Vlagyimir Szolodov, Kamcsatka kormányzója.

Kamcsatka, a számos vulkánnal övezett érintetlen félsziget vadregényes szépségéről és gazdag élővilágáról ismert. A Kuril-tó 77 négyzetkilométeres és van ahol eléri a 316 méter mélységet is.

A hatóságok megtiltották a lezuhant helikoptert üzemeltető Vityaz-Aero helyi légitársaságnak, hogy további utasokat szállítson, amíg a baleset kivizsgálása folyamatban van. A vállalat a legnagyobb azok közül a társaságok közül akik turistákat szállítanak a Kronotszkij rezervátumba, ami Oroszország egyetlen gejzírmedencéjének otthont adó turisztikai látványosság.

Szolodov hétfőn közölte, hogy a roncs kiemelése miatt a turisták számára legalább egy hétig korlátozott lesz a Kuril-tó megközelítése.