Rendkívül súlyos hiba: Bidenék kirakták Twitterre, hogy CIA-ügynökökkel tárgyalnak, akiknek az arca is látható

Vágólapra másolva!
A Fehér Ház közzétett egy képet a közösségi oldalán, amely alapján Joe Biden elnök egyedül ül Camp David-i rezidenciája egyik konferenciatermében. Előtte egy képernyő volt, amelyen Kamala Harris alelnök és más virtuális megbeszélésen részt vevő többi tisztségviselő arcai voltak láthatóak, ide értve a CIA-ügynökök arcát is. Ez az eset egy újabb bizonyíték Biden és csapata inkompetenciájára, hiszen tikosszolgák, titkosügynökök arcképét soha nem szabad nyilvánosságra hozni, nemzetbiztonsági okok miatt.
Vágólapra másolva!

„Ma reggel az elnök és az alelnök találkozott a nemzetbiztonsági csapatukkal és magas rangú tisztviselőkkel, hogy meghallgassák az afganisztáni civil személyzetünk és más afgán szövetségeseink evakuálásáról, valamint a Kabulban fennálló biztonsági helyzetről szóló friss híreket"– állt az azóta híressé vált hétfői tweetben.

Az esetről a Neokohn számolt be az International Business Timesra hivatkozva.

A képernyő közelebbi vizsgálata során azonban kiderült, hogy

a találkozón a CIA tisztviselői és a dohai hírszerzőállomás három embere is részt vett. A képen az arcuk is látható volt.

A kép hamarosan elterjedt az egész közösségi médiában, és sokan ostorozták miatta Joe Biden elnököt, amiért leleplezte külföldi ügynökeit.

– tweetelte Jim Geraghty, a konzervatív National Review munkatársa.

A heves kritikák dacára a rendkívül súlyos hibáról árulkodó képet még mindig nem távolították el a Fehér Ház Twitter-oldaláról.