Petícióval tiltakoznak a skót kisgyermekek nemváltása ellen

transgender children, gyerek, nemváltás, sex, Little,Boy,And,Girl,Play,In,Rainy,Summer,Park.,Children play,siblings,happy,spring,rainy,twins,toddler,weather,sister,ju
Little boy and girl play in rainy summer park. Children with colorful rainbow umbrella, waterproof boots jump in puddle and mud in the rain. Kids walk in autumn shower. Outdoor fun by any weather
Vágólapra másolva!
A skót kormány új irányelvei szerint a kisiskolások szülői beleegyezés nélkül válthatnak nemet, és a tanároknak annak megfelelően kell őket kezelnie – írja a Hetek.
Vágólapra másolva!

Petíció indult a Change.org oldalon a skót kormány nemrég kiadott irányelvei ellen, melyek lehetővé teszik, hogy

akár négyéves gyermekek is megválasszák, milyen nemet és nevet preferálnak, és a tanároknak is ehhez kell tartaniuk magukat, anélkül, hogy a szülőket tájékoztatnák erről.

Ahogyan azt a napokban megírtuk, már a négyéves gyermekek is új nevet és nemet választhatnak a skót iskolákban anélkül, hogy szülői engedélyt kellene kérniük ehhez.

Mint a Telegraph összefoglalójában írják, a skót kormány új LMBTQ+ irányelvei alapján a tanároktól is elvárják, hogy rákérdezzenek: szeretnének-e nemet váltani, ha pedig igen, új nevükön és névmásaikon szólítsák őket. Az iskolák diákjai ezek után azt a mosdót és öltözőt használhatják, amelyiket csak szeretnék - teszik hozzá.

A nemváltás Skóciában szülői beleegyezés nélkül is engedélyezett. Forrás: Shutterstock

A hír kapcsán petíció indult az irányelvek ellen, mivel a kezdeményező, Janet Jess szerint azt LMBTQ-szervezetekkel egyeztetve, a szülőket viszont kihagyva alkották meg.

A petíció szövegében leszögezik, hogy az nem az LMBTQ-közösség ellen szól, hanem a gyermekek korai indoktrinációja ellen.

Ennélfogva az aláírók, akiknek száma az ötezerhez közelít, követelik a kormány által kiadott irányelvek és az azokkal kapcsolatos poszterek és könyvek eltávolítását a skót általános iskolákból, mivel azok állításuk szerint sértik az emberi jogokkal kapcsolatos jogszabályokat.