Robbanóanyaggal fenyegetőzött egy férfi a Capitolium közelében, a környéket órákra lezárták a rendőrök. Az egyik rendőrtiszt szerint a férfi egy fekete kisteherautóval érkezett, és azt állította, hogy bomba van nála. Még a gyutacsot is megmutatta. A fenyegetőzőt, a 49 éves Floyd Ray Roseberryt őrizetbe vették.

Lezárták az utat az amerikai törvényhozás épülete, a Capitolium és a Kongresszusi Könyvtár környékén Washingtonban,

miután a könyvtár közelében parkoló járművek egyikében ülő férfi azt állította, hogy robbanóanyag van nála.

Forrás: MTI/AP/Patrick Semansky

 Thomas Manger, a capitoliumi rendőrség főkapitánya azt mondta, azonnal kiürítették a közeli épületeket. Bár a képviselőház és a szenátus tagjai jelenleg a nyári szabadságukat töltik, a rendőrfőkapitány elmondta, hogy "a helyszín közelében lévő épületekben továbbra is dolgoznak emberek". Korábbi sajtótájékoztatóján a főkapitány úgy fogalmazott: A tárgyalók keményen dolgoznak, hogy békés megoldást találjanak az esetre.

Korábban az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Washington DC-ben található irodája a Twitteren közölte, hogy fővárosi egységük, a capitoliumi rendőrséggel és más partnereikkel közösen reagálnak a Kongresszusi Könyvtár közelében történt esetre.

A környéken több épületet is kiürítettek a fenyegetőző miattForrás: MTI/AP/Patrick Semansky

Órákon át tartó tárgyalás után a gyanúsított végül megadta magát. A rendőrség tájékoztatója szerint az észak-karolinai származású, 49 éves Floyd Ray Roseberry helyi idő szerint délután fél három körül kiszállt a járművéből, majd őrizetbe vették.
Manger a letartóztatást követően tartott újabb sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tárgyalás során a rendőrök átadtak a gyanúsítottnak egy telefont, hogy kommunikálni tudjanak. A férfiról kiderült, hogy a közelmúltban elvesztette egy családtagját. A főkapitány tájékoztatása szerint kollégái folyamatosan tartották a kapcsolatot a férfi szeretteivel is.