Egy nőt megerőszakoltak, miután meglátott egy üres gyerekülést egy autós pihenőhelyen, és megállt, hogy ellenőrizze biztonságban van-e a gyerek - írta meg a Metro.

A Thames Valley-i rendőrség szerint a nőt augusztus 16-án késő este támadták meg az A4-es autópályán a berkshire-i Thatchamben, a Cox's Lane kereszteződésével szemben.

A rendőrök most azt vizsgálják, hogy az üres gyerekülést csalinak használták-e.

Alice Broad nyomozó szerint ez egy aggasztó eset, ami érthető módon aggodalmat keltett a helyi közösségben. Hozzátette: Az áldozat megállt az autójával a helyszínen, mert meglátott egy elhagyatott gyerekülést a parkolóban, és aggódott, hogy a gyerek veszélyben lehet, ezért körül szeretett volna nézni." Az erőszaktevő ekkor támadta meg.

A potenciális gyanúsított azonosítása jelenleg gőzerővel folyik, és az áldozatot speciálisan képzett segítők támogatják - mondta Broad asszony.

Azt is elmondta, hogy a rendőrség felhívást intézett mindenkihez, aki rendelkezik felvételekkel vagy információkkal, hogy jelentkezzen, függetlenül attól, hogy milyen jelentéktelennek gondolja az információját.

"A lakosság biztonsága érdekében azonban azt tanácsoljuk, hogy ha bármit látnak az úton vagy az út szélén, ami aggodalomra ad okot, jegyezzék fel a pontos helyet, és hívják rendőrséget." -tette hozzá.