Bevándorlók drogháborúja Marseille-ben, négy nap alatt négy embert lőttek agyon

Párizs, bandaháború, illusztráció
Police are present as dozens of Gabonese people occupy the inside and outside of the Pozzo Di Borgo mansion in Paris, France on January 13, 2018, threatening to destroy if it authorities did not let Gabon opposition leader Jean Ping take a flight to France. Ping was detained by security forces who said he needed to stay over a judicial matter. The mansion is owned by Ping's incumbent Ali Bongo, and the protesters denounced its luxury. The protesters also demonstrated against the "embezzlement" of state funds by the Bongo family.
Vágólapra másolva!
A délfranciaországi kikötőváros, Marseille – amely az utóbbi években már csak a bevándorló hátterű lakosságának erőszakos bűncselekményei miatt kerül a francia lapok címoldalára – négy nap alatt négy utcai lövöldözés helyszíne volt - írja a Sputnik France.
Vágólapra másolva!

A kábítószer-kereskedelemhez kapcsolódó leszámolásokban csütörtök estétől vasárnap hajnalig négy embert lőttek agyon Kalasnyikov gépkarabéllyal a nyílt utcán, köztük egy 14 éves tinédzsert is.

A hatóságok tehetetlenek a migrációs hátterű bűnözéssel szemben (illusztráció) Forrás: AFP/CrowdSpark/Charles Baudry

A huszonéves áldozatok egyikét csuklyás férfiak támadták meg fényes nappal, a fiatalt egy autóba tuszkolták, gépfegyverrel agyonlőtték, végül a támadók a járművet felgyújtották. Az emberrablási jelenet egyik utcai szemtanúja a francia BFM TV riporterének később úgy nyilatkozott, hogy 'azt hitte, kerületi fiatalok játszanak'.

A kikötővárost uraló, a lakosságot rettegésben tartó helyi drogbandák elterjedt módszere az áldozatok felgyújtása: a 'marseille-i barbecue' néven emlegetett módszer célja a nyomok eltüntetése és a rivális drogbandák megfélemlítése.

Január és július között 600 embert öltek meg Franciaországban a bűnözői bandák között kitört háborúk és leszámolások közben, a francia hatóságok, a régiók és a települések vezetői tehetetlenek a nagyvárosokban kialakult párhuzamos társadalmak életvezetése és bűnözése miatt.