A 30 éves nő Facebookon ismerkedett meg a férfival, majd "barátság extrákkal" kapcsolatban voltak, időnként meglátogatták egymást. Egy alkalommal együtt iszogattak, majd amikor elfogyott az ital, és a férfi lement a boltba, a nő arra gyanakodott, hogy a férfinak van valakije rajta kívül, ezért kegyetlen bosszút állt.

A sunderlandi Keirra Levitt tavaly december 19-én egyedül maradt barátja lakásában, miután kifogytak az alkoholból, és a férfi lement a boltba. Levitt arra gyanakodott, hogy a háta mögött mással találkozgat. 

A féltékeny nő 

meggyújtotta az erkélyen lévő cipőjét, majd hívott egy taxit, és hazautazott. Mire a férfi visszatért, az otthona lakhatatlanná vált. 

"Az üzenetekből nyilvánvaló, hogy azt gondolta, hogy másik nővel találkozik"

- mondta a bíróságon Vince Ward ügyész.

Forrás: Newcastle Chronicle WS

A gyújtogatás előtt ugyanis a nő olyan üzeneteket írt a férfinak, mint például Legyen ez az utolsó alkalom, hogy átversz",  illetve: Mire visszaérsz, a lakásod lángolni fog". 

Az egyik pizzafutár szemtanúja volt az esetnek, ezért, miközben saját maga próbálta megfékezni a tűz terjedését, értesítette a tűzoltókat. 

A férfi a bíróságon elmondta, hogy mire visszatért a lakásba, az már szinte teljesen leégett, és az egész környéken tűzoltók rohangáltak. 

A főbérlő elmondta, hogy a füst és a tűz rendkívül nagy károkat okozott a lakásban, és az alatta lévő üzlethelyiség is érintett volt, ezért három napra be kellett zárniuk.

A nő a tárgyaláson beismerte bűnösségét. Hozzátette, hogy megbánta, hogy a meggondolatlan gyújtogatással mások életét is veszélyeztette. 

Úgy elvakította a dühe, hogy egyáltalán nem gondolt a következményekre" 

- mondta Julie Clemitson bírónő.

A bíró azt is mondta, felfüggesztené Levitt büntetését, tekintve, hogy megbánta, illetve van egy fogyatékkal élő fia, akinek ő nemcsak anyja, de egyetlen gondozója is. 

Ezért végül 

két év felfüggesztett börtönre ítélték, ebből 10 hónapot házi őrizetben kell töltenie, és mivel megállapították, hogy alkoholproblémái vannak, kezeltetnie kell magát 

- írja a DailyStar.