Kétgyerekes anyára lőtt rá egy erőszakos sofőr Texasban

police usa
Vágólapra másolva!
Egy férfi meghalt, két gyerek - az egyik mindössze 6 hónapos - pedig megsérült a hétvégén, miután lövöldözés történt az amerikai Texas állam legnagyobb városának forgalmas útjain. A rendőrség tehetetlen az egyre gyakoribb közúti incidensekkel szemben  - írta meg az ABC.
Vágólapra másolva!

A houstoni rendőrség hajtóvadászatot indított két lövöldöző után.

Az egyik eset vasárnap este 7 óra körül történt: egy 9 és egy 6 hónapos gyerek megsérült a texasi 610-es autópályán egy lövöldözésben, miután egy férfi a gyerekek édesanyja által vezetett terepjáró elé hajtott, és majdnem összeütköztek.

A 9 éves gyereket a hátán és a lábán találta el egy-egy repesz, kisöccse pedig vágásokat szenvedett a homlokán a szétrepülő üvegszilánkoktól

- mondta a rendőrség.

A gyerekeket egy közeli texasi gyermekkórházban kezelik.

Gyermekei szeme láttára lőtték le az apát

Egy 29 éves férfit halálos fejlövés ért a két 6 és 8 éves fia szeme láttára,

miközben a belvárostól keletre, a 10-es autópályán vezetett péntek este 22:40 körül - közölte a rendőrség.

Egyik fiú sem sérült meg, és sikerült átvenniük a jármű kormányát, levezetni azt az autópályáról, és egy közeli étterembe rohanni segítségért.

A fiúk elmondták a rendőrségnek, hogy a lövések figyelmeztetés nélkül érkeztek, és először azt hitték, hogy valaki egy követ dobott az autójuknak, mielőtt észrevették a kormánykerék fölé dőlt apjukat.

18 óránként meghal egy ember a texasi utakon

Idén az Egyesült Államokban nagyjából 18 óránként halt meg vagy sérült meg egy ember közúti incidensekből eredő erőszak miatt

- derül ki az Everytown for Gun Safety által júniusban kiadott elemzésből.

Az AAA Foundation for Traffic Safety júliusban tette közzé egy tanulmány eredményeit, amely szerint hét év alatt országszerte 10 000 közúti erőszakos kimentelű incidensben 218 ember halt meg, és további 12 610 sérült meg - ez körülbelül napi négy ilyen összecsapást jelent.