Meghalt egy kínai séf, aki egy ínyencségnek számító kígyóhúsból készített levest, és azt hitte, hogy már biztonságban van - írta meg Dailystar.

A halálos köpködő kobra húsából készült levesek ritka csemegének számítanak Dél-Kínában, de az elkészítése most végzetesnek bizonyult egy helyi szakács számára.

Peng Fan különösen büszke volt arra, hogy képes elkészíteni ezt a levest vendégeinek.

Miután lefejezte a kobrát, 20 percet töltött a leves elkészítésével, majd nekilátott a konyha rendbetételének.

Felemelte a kígyófejet, hogy a szemetesbe dobja, amikor az hirtelen megharapta. 

E kobrafajta mérge különösen veszélyes. Olyan idegmérgeket tartalmaz, amely 30 percen belül képes ölni, megbénítja az áldozatot, és fulladásos halált okoz. Kapható ellenméreg, de gyorsan kell bevenni.

Az étterem vendége, a 44 éves Lin Sun elmondta: 

Az étteremben orvosért kiáltottak, de sajnos mire az orvosi segítség megérkezett, a férfi már meghalt. 

A szakértők szerint a kígyók és más hüllők még akár egy órával a haláluk után is képesek mozogni. 

Ez azt jelenti, hogy a kígyók még a fej levágása után is képesek harapni és mérget fecskendezni. 

A köpködő kobrák nem arról híresek, hogy megharapják áldozatukat, hanem ahogyan a nevük is sugallja, távolról támadnak. 

Akár két és fél méter magasra is képesek köpni a mérgüket, és a tudósok bebizonyították, hogy mindig a szemre céloznak. 

A kígyók csak a mozgó arcok felé hajlamosak köpni, és nem reagáltak arra, ha integettek nekik, vagy ha fényképeket készítettek róluk. Ha a méreg a szembe kerül, vakságot okozhat.