Két öngyilkos terrortámadás és lövöldözés is volt az afgán főváros, Kabul repülőterénél - jelentette több helyszíni forrás. A hírt a Pentagon szóvivője megerősítette. Az esti hírek szerint 72 halott van. A Pentagon megerősítette a Fox News információit: a halálos áldozatok közül legalább 13 amerikai tengerészgyalogos, 15 megsérült, eleve ők lehettek a terrortámadás célpontjai. A Politico szerint az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a felelős a terrortámadásért. A repteret lezárták. 

A legfrissebb hírek szerint tizenháromra emelkedett a kabuli repülőtérnél elkövetett terrorcselekményben meghalt amerikai katonák száma. Mellettük 90 civil is meghalt a merényletekben.

A Fox News korábban arról számolt be, hogy legalább 12 amerikai katona meghalt, 15-en megsérültek, ezt a Pentagon is megerősítette. 

A Wall Street Journal magyar idő szerint este azt írta, hogy 60 afgán civil is meghalt, vagyis legkevesebb 72 a halálos áldozatok száma.

Néhány perccel az első detonáció után újabb robbanás történt - írja a Fox News.

A BBC hozzátette, 11 halálos áldozatról érkeztek eddig hírek, és sokan megsérültek.

A repülőtérre vezető kapukat lezárták, miután az első robbantást követően lövöldözés is történt.

A Reuters egy tálib tisztségviselőre hivatkozva azt állítja, legalább 13 halottja - köztük több gyerek - van a merényletnek. Később az áldozatok száma tovább nőtt, már legalább 16-an haltak meg.

A terrortámadás célpontjai - legalábbis részben - az amerikai katonák lehettek, legalább négy tengerészgyalogos meghalt és három megsérült - jelentette a Fox News. Több republikánus politikus - köztük Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet - lemondásra szólította fel Joe Biden elnököt. 

A repülőtérre több ezer afgán próbál bejutni, hogy evakuálják őket a tálib hatalomátvétel után. Afganisztánból több millió migráns indulhat el, a terrortámadások után valószínűleg a migrációs hullám tovább fokozódik. A nyugati országok korábban figyelmeztettek egy lehetséges merénylet veszélyére a környéken.