Joe Biden nevetgélve tartott sajtótájékoztatót a terrortámadásról - videó

Vágólapra másolva!
Nyolc órán keresztül hallgatott Joe Biden a kabuli terrortámadás után, amelyben legalább 72-en meghaltak, közülük 12 amerikai tengerészgyalogos. Az amerikai elnök közép-európai idő szerint este fél 12-kor állt végül ki a sajtó elé, de kommunikációs paneleket ismételgetett csak. Továbbra sem ismerte el, hogy bármilyen hibát elkövetett volna az afganisztáni kivonulással. A sajtótájékoztató elején az amerikai elnök megrendültnek mutatta magát, a kérdéseknél azonban kiesett a szerepéből, az egyik kérdés előtt nevetgélni kezdett.
Vágólapra másolva!

Biden megerősítette a 12 tengerészgyalogos halálát. Hősnek nevezett mindenkit, aki az "önfeláldozó misszióban" részt vett. Azt mondta, hogy a terroristákat le fogják vadászni, és fizetni fognak. Ugyanakkor hozzátette, hogy az evakuálás folytatódik: vagyis a terrortámadás miatt semmi nem változik, úgy is mondhatjuk, semmilyen következtetést nem vont le. Azt azért hozzátette: a katonai vezetőknek megadta a felhatalmazást arra, hogy mindent megtegyenek, amit szükségesnek tartanak, és ha kell, ehhez nagyobb erőt biztosít.

Egy újságíró kérdésére válaszolva megint tagadta, hogy bármilyen hibát elkövetett volna a kivonulással, vagy annak lebonyolításával kapcsolatban. Bejelentette, hogy utasítást adott ki, hogy dolgozzanak ki egy tervet az ISIS-K (az Iszlám Állam afganisztáni szervezete) elleni légi csapásokra.

Megdöbbentő pillanata volt a sajtótájékoztatónak, amikor

az elnök az egyik kérdés előtt nevetgélni kezdett azon, hogy az újságírók nem tudták pontosan, melyiküknek adott szót.

Mutatjuk: