Megtiltotta a Humboldt Egyetem a fehéreknek, hogy jelentkezzenek egy állásra

Vágólapra másolva!
A berlini Humboldt Egyetem egyik tanácsadó testülete olyan álláshirdetést tett közzé, amiben azt írta: fehér emberek ne jelentkezzenek a pozícióra.
Vágólapra másolva!

A munkakör „a faji megkülönböztetések tanácsadója" nevet viseli, és szerintük csak egy fekete munkavállaló tudja ellátni, de legalábbis - ha ilyen jelentkező nem akad - bármilyen színesbőrű.

A berlini jobbközép pártok élesen bírálták a valójában rasszista felhívást. "Berlin nem a baloldali identitáspolitika miatt tud nyitott lenni, hanem mert a polgárok előítéletek nélkül cselekednek – mondta Kai Wegner, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) helyi vezetője, aki visszautasította a Humboldt Egyetem bőrszínalapú diszkriminációját.

A Humboldt Egyetem egyébként nem áll meg a bőrszínalapú diszkriminációnál, mert lesz "szexizmus elleni tanácsadói szolgálat" is, és a jelentkezőnek azzal is alapos munkakapcsolatot kell ápolnia.

Mivel a két terület nem függ össze, jól látható, hogy az egyetem nem a diszkriminációt akarja megszüntetni, hanem a baloldal agresszív követeléseinek akar megfelelni.