Lekapcsolta az Iszlám Állam egyik oldalát az Amazon felhőszolgáltatója

illusztráció, pénz, sikkasztás, lopás Digital,Crime,By,An,Anonymous,Hacker workspace,hands,data,keypad,fingers,laptop,digital crime,profess
Digital crime by an anonymous hacker
Vágólapra másolva!
Az Amazon felhőszolgáltató platformja, az Amazon Web Services (AWS) lekapcsolta az Iszlám Állam dzsihadista szervezet propagandacsoportjának egyik oldalát - adta hírül a The Washington Post című amerikai napilap.
Vágólapra másolva!

A lap szerint a szóban forgó csoport a Nidá-e-Hakk, amely (a Pakisztánban és Afganisztán egyes részein is beszélt) urdu nyelven osztott meg dzsihadista tartalmakat, köztük az Iszlám Állam afganisztáni ágának, az Iszlám Állam-Horaszán Tartománynak az üzeneteit is idézte.

E csoport vállalta magára az afgán főváros, Kabul repülőterénél csütörtökön történt robbantásos merénylet elkövetését,

amelyben több tucat - egyes hírek szerint közel 170 - ember halt meg vagy sebesült meg. Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) közlése szerint a merényletben 13 amerikai katona meghalt, további 18 megsebesült.

Illusztráció Forrás: shutterstock

Az Iszlám Államnak az AWS-en található tartalmát a terrorista kommunikációt weboldalakon nyomon követő amerikai SITE hírszerzési csoport (SITE Intelligence Group) fedezte fel - közölte Rita Katz, a SITE igazgatója a The Washington Post beszámolója szerint.

A lap szerint az említett dzsihadista oldal csütörtökön fényképet közölt robbanómellényt viselő állítólagos terroristáról a kabuli merénylet előtt.

Katz elmondása szerint a csoport április óta használta az AWS-t, és pénteken kapcsolták le.