Kaliforniában azt követelte egy tanár a diákjaitól, hogy esküdjenek fel az LMBTQ-zászlóra

Blonde and redhead woman wrapped in rainbow flag Transgender Romantic Activity Women Civil Rights Copy Space Sex Discrimination Women's Issues Sexual Issues Dating On Top Of The World Organized Group Gay Pride Spectrum Moving Up Endurance Connection Toget
Blonde and redhead woman wrapped in rainbow flag
Vágólapra másolva!
Egy kaliforniai tanárnő arra utasította a diákjait, hogy esküdjenek fel az LMBTQ-zászlóra. Ezt azután kérte tőlük, hogy az osztályteremből eltávolította az amerikai lobogót, arra hivatkozva, hogy kellemetlenül érzi magát tőle. Az ügyben vizsgálat indult. 
Vágólapra másolva!

A The Blaze beszámolója szerint a tanárnőt a Twitteren hatalmas népszerűségnek örvendő, 176 ezer követővel rendelkező "Libs of TikTok" buktatta le. Az oldal megosztott egy videót, amelyen a tanárnő elmagyarázta, hogyan kezeli az iskolájában a reggeli bejelentéseket, amelyek között szerepel az állampolgári fogadalom.

"Mindig azt mondom az osztályomnak: "Ha úgy érzitek álljatok fel, ha úgy érzitek, ne álljatok fel, ha úgy érzitek, mondjátok el a fogadalmat, ha nem akarjátok, ne mondjátok el a fogadalmat" - jelentette ki a tanárnő a videóban, amit idáig több mint 1 millióan néztek meg.

A tanárnő a videóban elmondta azt is, hogy a világjárvány idején eltávolította az amerikai zászlót az osztályteremből, "mert kényelmetlenül érezte magát tőle". "Elpakoltam, de már nem tudom, hova, és egyelőre még nem találtam meg" - mondta kuncogva. Az egyik diákja éppen ezért megkérdezte tőle, hogy mégis mit nézzen, miközben elmondja a hűségesküt, hiszen az osztályteremben nincs amerikai zászló.

Miközben a történteket mesélte a tanár, alig bírta visszafogni a nevetését, végül kibökte: "azt mondtam neki, hogy van egy zászlónk az osztályban, amire felesküdhetsz. Erre ő körülnézett, és azt kérdezte, ó, az ott?" Mint a pedagógus szavaiból kiderült, egy LMBTQ-zászlóról van szó.

A felvételből országos botrány lett, a Fox News kiderítette, hogy Kristin Pitzen, a kaliforniai Orange megyei Newport Mesa iskolai körzetben tanít.

Az iskolakörzet arról tájékoztatta a Fox Newst, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben. "Tudomásunk van az esetről, és azt kivizsgáljuk" - jelentette ki a körzet sajtószóvivője, Annette Franco a televíziós a csatornának. "Bár nem adhatunk tájékoztatást az alkalmazottainkkal kapcsolatos ügyekről, annyit azért elmondhatunk, hogy a nemzetünk zászlaja iránti tisztelet és becsület olyan érték, amit a diákjainkba is belenevelünk, és ez elvárás az alkalmazottainkkal szemben. Az ilyen ügyeket komolyan vesszük, éppen ezért lépéseket fogunk tenni ez alkalommal is" - tette hozzá.

A botrány kirobbanása után Pizten nem állt le, és arról tett közzé egy felvételt, hogy az osztályteremben szivárványos nadrágtartóban és szivárványos fülbevalóban köszöntötte a Pride-hónapot. A tanárnő ilyen öltözetben mutogatta végig a nemzetközi LMBTQ-zászlókat, végül kijelentette, "hűséget fogad a queereknek".

A címlapi kép illusztráció.