Újabb robbanás történt Kabulban

Kabul, 2021. augusztus 29. A pusztítás nyomait nézik emberek a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtér közelében történt rakétabecsapódás helyszínén 2021. augusztus 29-én. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
Jennifer Griffin, a Fox News tudósítója szerint robbanások történtek a kabuli repülőtér közelében.
Vágólapra másolva!

A robbanás állítólag egy lakóházban történt, egy rakéta becsapódása okozhatta – írja a Fox News.

Az AP információi szerint

egy gyerek meghalt,

de ezt még nem erősítették meg.

A CGTN szerint legalább ketten meghaltak és hárman megsérültek.

A Fox News információi szerint a robbanás a kabuli repülőtértől északnyugatra történt.

Az Egyesült Államok is végrahajtott egy rakétatámadást, melynek célpontjai az Iszlám Állam harcosai voltak.

Információk szerint két külön robbanásról van szó, melyeknek nincs köze egymáshoz.

A Guardian szerint ez egyelőre nincs megerősítve.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Haroon Sabawoon

Az Egyesült Államok megerősítette, hogy valóban rakétatámadást hajtottak végre, aminek egy bombával felszerelt autó volt a célpontja.

Az autóban több öngyilkos merénylő is volt, akik valószínűleg épp a repülőtérre tartottak, hogy robbantást hajtsanak végre.

A pusztítás nyomait nézik emberek a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtér közelében történt rakétabecsapódás helyszínén Forrás: MTI/EPA/-

Egy katonai tisztviselő szerint a robbanás másodlagos robbanásokat okozott, ami azt bizonyítja, milyen sok robbanóanyag volt az autóban. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a dróntámadásuknak nincs civil áldozata.

Egyelőre kevés részlet ismert az incidensről, csakúgy, mint arról a rakétabecsapódásról, amely a repülőtértől északnyugatra fekvő egyik lakónegyedben történt és megölt egy gyermeket.

- írja az MTI.

A vasárnapi amerikai légicsapás immár a második, amióta az Iszlám Állam-Horaszán Tartomány nevű terrorszervezet több mint száz emberéletet - közöttük tizenhárom amerikai katonáét - követelő öngyilkos merényletet hajtott végre csütörtökön a kabuli repülőtérnél.

Az amerikai Középső Parancsnokság megerősítette a dróncsapás hírét, közleményében tudatta, hogy polgári áldozatokról egyelőre nincsenek jelentések, de vizsgálatot folytatnak az ügyben.

Az Egyesült Államok további légicsapásokat tervez, mert valószínűleg lesznek még merényletek.