Az amerikai legfelsőbb bíróság hamarosan dönthet a transznemű diákok WC-használatával kapcsolatban

Gender semleges, lmbtq, nevelés
A cikk szerint a lehető legkorábban el kell kezdeni a gendersemleges nevelést mivel akik a született nemük szerint nevelik a gyereküket azok nem készítik fel a sikerre a gyerekeket.
Vágólapra másolva!
Mivel a területi bíróságok nem képesek megbirkózni és egységes álláspontot kialakítani a transznemű diákok toaletthasználatával kapcsolatban, ezért úgy tűnik, az égető kérdés a Legfelsőbb Bíróság asztalára kerülhet. 
Vágólapra másolva!

A jogi folyamat előzménye a múlt héten kezdődött, amikor kiderült, hogy a szövetségi fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte az alsófokú bíróság azon döntését,

amely támogatta a transznemű tanulókat abban, hogy a nemi identitásuknak megfelelő mellékhelyiséget használhassák.

A bíróságok egy része a toaletthasználat kérdését rábízná az illetékes helyi tantestületekre, míg a másik oldal szerint

az érintett diákok kitiltása már önmagában is sérti az alkotmányt.

Mivel évről évre nő a perek száma a nem megfelelő toaletthasználattal kapcsolatban, lassan mindenki tiszta képet szeretne a kényes kérdéssel kapcsolatban.

Előző héten az Origo is beszámolt arról, miszerint az egyik transznemű diák Virginia államból mesés összeget kap kártérítésként, miután az iskola nem engedélyezte számára a nemi beállítottságához leginkább passzoló WC használatát.

A chicagói székhelyű 7th Circuit 2017-ben hasonló ügyben ugyancsak egy transzdiák javára döntött. Sőt már több államban - köztük San Franciscóban is - elutasították azon ciszgender (azaz a tényleges, biológiai nemüket elfogadó) tanulók érveit, miszerint azáltal, hogy transzneműek is használhatják ugyanazon mellékhelyiséget, megsértik a privát szférához köthető jogaikat.

Andrew Adams, egy transznemű férfi pedig még 2017-ben panaszolta be a floridai Iskolatanácsot, miután eltiltották a férfi WC használatától. Ha Adams a Legfelsőbb Bírósághoz fordul, akkor két út áll a döntéshozók előtt: vagy az iskolatanácsnak adnak igazat, amelyre szakértők szerint kevés az esély, vagy próbálnak egy igen alapos, részleteiben igen kidolgozott anyagot összeállítani egy egységes vélemény kialakításához.

Valószínűleg a szexuális irányultságon alapuló diszkriminációt veszi alapul a Legfelsőbb Bíróság, hiszen a Biden-adminisztráció is köztudottan azon a véleményen van, hogy nemi diszkriminációnak számít a transzemberek vágyainak és igényeinek negligálása is.

Andrew Adams transznemű férfi, aki nem használhatta iskolájában a férfi mellékhelyiséget, ezért bírósághoz fordult. Az USA-ban évről évre nő a transzneműek által indított eljárások száma, több jogi szervezet is, kizárólag az ő képviseletükkel foglalkozik, többnyire sikeresen. Előző héten egy másik transznemű férfi nyert pert egykori iskolájával szemben. A férfi mesés összegű kártérítést kapott Lamda Legal

A konzervatív jogalkotók érvelése mindezzel szemben az lehet, hogy a biológiai nemen alapuló fürdőszobai házirendet a magánélet védelme indokolja.

Mindenestre borítékolható, hogy az igazságszolgáltatás és természetesen a demokrata többségű Kongresszus is egyre nyitottabb lesz az LMBTQ-propagandára.