20 éve eltűnt floridai férfi maradványai kerültek elő egy wellingtoni tóból a Google Mapsnek köszönhetően. Egy helyi férfi éppen az alkalmazást böngészte, amikor észrevett egy a víz alatti autót a közeli tóban, és azonnal értesítette a rendőrséget - írja a Dailystar.

A férfi William Moldt volt, akinek az eltűnését 1997. november 8-án jelentették be, azonban a vizsgálatok nem vezettek eredményre, így a keresést felfüggesztették. Az autó képei 2007 óta voltak láthatóak az alkalmazáson, így csoda, hogy eddig senki sem botlott bele. A férfi, aki kiszúrta az autót a Google Mapsen, a The Grand Isles lakásfejlesztési cég igazgatója volt. Az autó mentése során megtalálták Moldt holttestét is,  az orvosszakértői vélemény szerint egyértelműen a két évtizede eltűnt férfit sikerült azonosítani. A Charley Project nevű online adatbázis információkat gyűjt az Egyesült Államok döglött aktáiról, amely szerint lehetséges, hogy az autó több mint 10 éve látható volt a Google Térképen.

Meglepő módon az autó 2007 óta egyértelműen látható volt a Google Earth műholdképén, de láthatóan senki sem vette észre ezt 2019-ig 

- mondta az egyik fejlesztő. 

Moldt 20 évvel ezelőtt egy szórakozóhelyről tartott hazafelé, amikor eltűnt. A rendőrségi jelentés szerint elveszíthette uralmát az autója felett, ezért hajthatott a tóba.