Az egyik, a liberális oktatás fellegvárának számító tankerületben egy osztály diákjai úgy döntöttek, hogy mostantól macskának azonosítják magukat, és nem követik az órákat, hanem inkább az ablakban dorombolnak - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Az egyik diák nagymamája arról számolt be, hogy a macskáknak öltözött gyerekek hisztiznek, kaparnak és vakargatást kérnek a többiektől, illetve néha megharapják a társaikat és fújnak rájuk. 

illusztrációForrás: AlphaVet

Ez a nyűgös macskacsoport pedig megnehezítette minden diáknak és iskolai dolgozónak az életét azzal, hogy gyakran az óra közben lefeküdtek az ablakba, és doromboltak.

A névtelenséget kérő nagymama elmondta, hogy a macskának öltözés tiltását, és a póráz viselésének tilalmát petícióban kérték a szülők az iskola dolgozóitól. Jelenleg 902 aláírást gyűlt össze, a cél pedig ezer lenne. Az aláírókat arra kérik, hogy a gyermekeik viseljenek sapkát az épületben, ugyanis azt tiltja a szabályzat, míg a póráz és jelmezviselést nem.

Az iskola felügyelője azt mondta, hogy a jelmezek sértik az öltözködési kódexet, és továbbra is kiemelten foglalkoznak a problémával.

A Kentucky állambéli Meade megyei iskolaszövetség szeptember 11-én ülésezik újra, és az aggódó nagymama vezetésével arra kérik a szülőket, hogy jelenjenek meg, és vessenek véget együtt a szőrös problémának.