Hatalmas károkat okozott az Ida hurrikán az Egyesült Államokban. A félig összedőlt üzleteket elkezdték kifosztani, miközben a halottak száma tovább nőtt.

Az Ida hurrikánnak már legalább két halálos áldozata van. Egy emberre házára rádőlt egy fa, egy másik pedig vízbe fulladt - írja a Fox News. A károk felmérése és a romok eltakarítása még sokáig eltarthat, ezért félő, hogy a halottak száma tovább nő. 

Légi felvétel a pusztítás nyomairól Houmában (A képre kattintva galéria nyílik!)Forrás: MTI/AP/David J. Phillip

Az amerikai elnök katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Louisiana államot, és szövetségi segítséget rendelt a károk helyrehozatalában.

New Orleans városában több mint 1 millió háztartás maradt áram nélkül. Egy villanypózna a Mississippi folyóba esett, ami egy ideig az ellenkező irányba áramlott, amikor megérkezett az Ida. 

Sokan viszont megpróbálják kihasználni a helyzetet: félig összedőlt üzletekből lopnak, illetve képek is készültek olyan emberekről, akik egy pénztárgépet próbálnak feltörni.

- írja a Metro.

LaToya Cantrell New Orleans-i polgármester figyelmeztette a lakosságot, hogy a rendőrség minden tolvajt el fog kapni, és vádat fognak emelni ellenük.Az ilyen viselkedést nem toleráltuk, és ezután sem fogjuk tolerálni - mondta.

Légi felvétel az árvízzel elöntött Lafitte településről 2021. augusztus 30-ánForrás: MTI/AP/David J. Phillip

Az áramkimaradás miatt egy New Orleans melletti kórházban az ott dolgozóknak manuálisan kellett lélegeztetniük a betegeket, amíg átszállították őket máshova.

Hétfőre, Mississippi dél-nyugati részén Ida hurrikánból trópusi viharrá mérséklődött, ugyanakkor a heves esőzések és az áradás továbbra is veszélyeztetik New Orleans-t.