A több tucat állat tetemére a Georgia állambeli Chattahoochee folyóban bukkantak rá. Az állatokat feltehetően egy vuduszertartás keretében áldozták fel - írja a Daily Star.

Az elmúlt években közel 200 kecskét dobtak a Chattahoochee folyóba. Az állatokat valószínűleg a Santeria nevű vuduszertartáson áldozták fel. A kecskéknek levágták a fejét. Egyre több eset fordul elő, most már nemcsak éjjel, nappal is.

Jason Ulseth környezetvédő elmondta, hogy az elmúlt hetekben rengeteg hasonló állatot látott a folyóban úszni. Az elmúlt pár évben több száz hasonló esettel találkoztam

- mondta a férfi.

Egy férfinek sikerült rögzítenie, amint valaki fényes nappal hajít le egy áldozati kecskét az egyik hídról. 

Sajnos ezek az esetek az utóbbi években megszaporodtak, már nemcsak éjszaka lehet hallani a hatalmas testek csobbanását, hanem fényes nappal is

- tette hozzá Jason Ulseth.

Az állatkínzáson felül az is nagy gondot okoz, hogy a folyó ötmillió embernek szolgáltat ivóvizet. A Santaria egy olyan okkult kultusz, amely a római katolikus és a nyugat-afrikai vallást ötvözi. A helyi rendőrség jelenleg nem folytat nyomozást a bizarr jelenséggel kapcsolatban, de a helyiek továbbra is aggódnak.