62 ezer fontos kártérítésre kötelezett a bíróság egy angol céget, amelynek üzemében egy fúrógép szabályosan megskalpolt egy fiatal nőt. Anna Mielewczyket a baleset óta kilencszer műtötték, az egyik fülét is amputálni kellett. A nő nem elégedett az ítélettel, azt mondja, a külseje miatt most már az utcára sem mer kimenni.

A baleset még 2019 szeptemberében történt az angliai Coventryben található P&D Engineering Ltd nevű, fémalkatrészek gyártásával foglalkozó cégnél - írja a Daily Star.

A 25 éves Anna Mielewczyk egyedül dolgozott, amikor az egyik gép felől egy hangos ütést hallott. A nő elfordította a fejét, ekkor azonban egy fúró elkapta a copfját. Anna hiába kiáltott segítségért a hangos üzemben nem hallották meg a kollégái a hangját,

a haját nem tudta kiszabadítani és a gép kikapcsoló gombját sem érte el.

Ekkor egy szörnyű hangot hallottam, ahogy a gép letépte a fejemről a bőrt. Ezt a hangot soha nem fogom elfelejteni – mondta Anna a lapnak. A nő ekkor arra gondolt, hogy meg fog halni, és soha többet nem láthatja a szeretteit, majd elvesztette az eszméletét.

Nem elégedett az ítélettel

A nőt azóta kilencszer műtötték meg, és az egyik operáció során a fülét is amputálni kellett. 

A tárgyalás során azt a cég is elismerte, hogy megsértették a munkavédelmi előírásokat, a bíróság pedig 62 ezer font, vagyis 25 millió forintnak megfelelő összegű kártérítésre kötelezte a vállalatot. Anna azonban nem elégedett az ítélettel. Mint mondta, a volt főnökei megúszták 62 ezer fonttal az esetet, aminek következményeit neki egy életen át kell viselnie. 

Régebben aktív életet éltem, most azonban rabnak érzem magam a saját lakásomban, mert a külsőm miatt az utcára sem merek kimenni – mondta Anna a lapnak. 

 (A címlapi fotó illusztráció!)