Eric Trump: 86 milliárd dollárnyi harci felszerelést hagyott ott Biden a táliboknak

Afganisztán, afgán konfliktus, tálib, tálibok, tálib hatalomátvétel, tálibok afganisztáni hatalomátvétele,
Kabul, 2021. augusztus 19. Tálib harcosok járőröznek Kabulban 2021. augusztus 19-én. Négy nappal korábban a szélsőséges iszlamista tálibok uralma alá került Afganisztán, miután a lázadók harc nélkül behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. MTI/AP/Rahmat Gul
Vágólapra másolva!
Donald Trump fia szerint a Biden-kormánynak kárpótlást kellene fizetnie az amerikai adózóknak, miután a katasztrofálisra sikeredett afganisztáni kivonulás következtében 86 milliárd dollár értékű hadifelszerelést hagytak a tálibok kezére jutni.
Vágólapra másolva!

Eric Trump a Newsmaxnak adott interjújában elmondta, hogy összességében 600 ezer fegyver és 76 ezer jármű került Biden miatt a szélsőséges iszlamisták kezére, akik három hete még robogókkal közlekedtek az országban. Hozzátette, hogy a fegyvereknek nincs lejárati dátuma, azokat a következő évtizedekben használni fogják a tálibok.

A korábbi amerikai elnök fia kiemelte, hogy a harctereken használt AK-47-esek sok esetben a 60-as 70-es években lettek legyártva, a most hátrahagyott fegyverek pedig amerikai életeket fognak elvenni a jövőben.

Eric Trump szintén visszaemlékezett arra, hogy Biden mennyire tiszteletlenül viselkedett akkor, amikor hazaszállították annak a 13 katonának a holttestét, akik a kabuli repülőtér elleni terrorista merényletben haltak meg. "Az ilyen események óriási jelentéssel bírnak egy ember életében, ő pedig (Biden) az óráját bámulta, miközben leszállították a gépekről a holttesteket" - idézte fel.

Trump szerint Biden cselekedetei miatt most egy újabb régió került olyan emberek irányítása alá, akik gyűlölik az Egyesült Államokat és a keresztényeket.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Biden gyengesége minden korábbinál nagyobb terrorfenyegetéssel járhat, és csak reméli, hogy nem követnek el Amerikában minden korábbinál nagyobb méretű támadást.