Joe Biden élő adásban használt rasszista kifejezést egy fekete férfira

Joe Biden, Amerikai Egyesült Államok, elnök
Joe Biden háromszor is furán suttogott a miklorfonba a washingtoni sajtótájékoztató során
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok demokrata elnöke, Joe Biden a Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynöksége (FEMA) egyik tájékoztatója során rasszista kifejezést használt az egyik fekete férfira.
Vágólapra másolva!

Joe Biden egyik tanácsadója, a korábbi louisianai képviselő, Cedric Richmond bemutatása közben használta a rasszista kifejezést: "Itt van velünk a tanácsadóm, a "fiú", aki remekül ismeri Louisiana államot és New Orleanst, Cedric Richmond" - mondta az amerikai elnök. A "fiú" kifejezés ilyen használata mélyen rasszista, hiszen az amerikai rabszolgákat szólították így.

Nem ez az első eset, hogy Joe Biden rasszista megnyilvánulást tesz. Az elnöki kampánya alatt például azt mondta egy fekete férfinak, hogy ha nem rá szavaz, akkor nem is igazi fekete.

Joe Biden Forrás:EPA/SARAH SILBIGER/POOL

Paris Dennard republikánus szóvivő később aláhúzta, hogy Richmond egy 47 éves férfi. Hozzátette, hogy Trump egyik tanácsadója, az akkor 38 éves JaRon Smith szintén fekete, Trump mégsem szólította soha "fiúnak".

Dennard Twitter-oldalán kijelentette, hogy Biden folyamatosan sértegeti a fekete közösséget, ráadásul teszi ezt nagy nyilvánosság előtt, látszólag pedig később sem bánja meg ezeket a kijelentéseket, hiszen Biden úgy gondolja, hogy ezek teljesen elfogadottak.