Hatszáz migráns sátrai leptek el egy párizsi parkot - videó

homelessness social migration immigration Horizontal
Homeless people, including many migrants, set up a camp in the Andre-Citroen park, near the Ile-de-France region prefecture, on September 1, 2021, in Paris, as part of an action supported by associations' collective "Collectif Requisition" to demand housing solutions. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia migránsvédő szervezeteket tömörítő, és a migránsok nevében különböző követeléseket megfogalmazó Collectif réquisition "jogvédő" egyesület 600 illegális bevándorlót buzdított arra, hogy közös erővel foglalják el Párizsban a Szajna partján elterülő, 14 hektáros André-Citroën közparkot, és verjenek sátrat a park füvesített területén írja a Valeurs actuelles.
Vágólapra másolva!

A szerdai területfoglaló akcióban a migránsok – és sátraik – ellepték a közkedvelt park gyepét, miközben a szervezők a meghívott újságírók előtt különböző követeléseket fogalmaztak meg a fővárosi régió prefektúrájának épülete előtt, elsősorban a migránsok elhelyezését „emberhez méltó" szállásokon.

Korábban júliusban Párizsban 250 sátrat emeltek fel köztéren a hajléktalan fekete-afrikai illegális migránsok és az őket támogató "civilek", hogy lakhatást követeljenek a dokumentumok nélküli migránsoknak. (illusztráció) Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

A hajléktalan illegális bevándorlók

Elefántcsontpartról, Eritreából, Etiópiából, Guineából, Marokkóból, Oroszországból, Szudánból, Afganisztánból és „máshonnan" is érkeztek.

A megmozdulás során az újságíróknak nyilatkozó bevándorláspárti szervezők elmondták, hogy nem tartják elégségesnek a politikai akaratot a fedél és dokumentumok nélkül Franciaországban élő migránsok megfelelő ellátására.

A konfliktuskereső szervezet egyúttal azt is követeli, hogy

a hatóságok tegyenek végre lépéseket, és szállásolják el a hajléktalan bevándorlókat a fővárosi régió üresen álló lakásaiban.

A kollektívába tömörült migránsvédő szervezetek tavaly novemberben a párizsi Köztársaság téren is látványos területfoglalási akciót hajtottak végre, amelybe végül a francia rendőröknek kellett beavatkozniuk, és a teret megtisztítaniuk. Idén nyáron, júliusban pedig a Vogézek teret foglalták el Párizsban.