Már 68-ra emelkedett az Ida hurrikán halálos áldozatainak száma

ítéletidő az Egyesült Államokban, galéria, Ida hurrikán, áradások, időjárás, USA
A worker unblocks drains on a street affected by floodwater in Brooklyn, New York early on September 2, 2021, as flash flooding and record-breaking rainfall brought by the remnants of Storm Ida swept through the area. (Photo by Ed JONES / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Ida hurrikán pusztítása után a halálos áldozatok száma már 68-ra emelkedett, eközben rengeteg háztartás maradt továbbra is áram nélkül - írta meg a CBS.
Vágólapra másolva!

Egy héttel azután, hogy az Ida lecsapott, New Orleans nagy részén még mindig teljes a sötétség, nincs áram és továbbra is pusztít a viharos szél, ami megnehezíti a kármentést. A Grand Isle nevű sziget lakhatatlanná vált.

- mondta egy lakó a CBS Newsnak.

A lakosoknak gondot okoz az alapvető élelmiszerek beszerzése, ráadásul az előrejelzések szerint az időjárás újra kritikusra fordul.

Több százezren maradtak áram nélkül. A New Orleanson kívüli Bridge City negyedben élő embereknek azt mondták, hogy még hetekbe telik, amíg helyreáll az áramszolgáltatás.

Eközben a helyreállítási munkálatok nagy erővel folynak északkeleten is, ahol legalább 51 ember halt meg a hurrikán és az áradások miatt.

A New Jersey állambeli Piscatawayben megállás nélkül folyik az adománygyűjtés, hogy segítsék a hurrikán miatt nehéz helyzetbe került embereket. Főleg élelmiszert és tisztítószereket gyűjtenek.

Sok településen két-három óra alatt olyan mennyiségű eső esett, mint amennyit általában egy-két hónap alatt szokott Forrás: AFP/Ed Jones

Sok településen két-három óra alatt olyan mennyiségű eső esett, mint amennyi általában egy-két hónap alatt szokott.

- mondta Phil Murphy, New Jersey kormányzója a CBS News Face the Nation című műsorában.

A pusztítást tovább fokozza, hogy a hatóságoknak a Mexikói-öbölben, New Orleanstól 160 kilométerre délre keletkezett jelentős olajfolttal is meg kell küzdeniük.