Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki tavaly nyáron az 55-ös főúton szabálytalanul próbált előzni, emiatt egy sofőr meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült. A sofőr a baleset után cserbenhagyta az áldozatokat, megállás nélkül továbbhajtott.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020. július 18-án délelőtt Csávoly lakott területén kívül, az 55-ös főúton közlekedett autóval Baja felé. Nappali, jó látási viszonyok voltak, az úttest száraz volt.

A férfi egy előtte haladó kocsit 105-110 km/h sebességgel úgy próbált megelőzni, hogy nem győződött meg arról, hogy a szembejövő sáv olyan távolságban szabad-e, hogy az előzés ne zavarja a forgalmat. Szemből érkezett is egy szabályosan közlekedő sofőr, aki

jobbra kormányozta az autót, lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, hogy elkerülje az ütközést. Ezután vissza akart menni az úttestre, de átsodródott a szembejövő sávba, ahol nekiütközött egy szemből érkező, szabályosan közlekedő kocsinak.

Az ütközés után mindkét autó az úttest szélén állt meg.

A balesetben

az ütközést elkerülni próbáló férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A vele ütköző nő is súlyos sérüléseket szenvedett.

A helyszínen megállapították, hogy a biztonsági övet mindkét sofőr szabályosan használta.

A balesetet okozó sofőr

annak ellenére, hogy észlelte az ütközést, megállás és segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

A büntetlen előéletű férfival szemben

az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása, és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat.

Az ügyész börtönbüntetés, és vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta vele szemben, bűnösségéről a Bajai Járásbíróság dönt - írja az Ügyészség oldala.