A német lakosság kétharmada kapott már legalább egy koronavírus elleni oltást

Németország, Hamburg, COVID-19, koronavírus
08 June 2021, Hamburg: Passengers leave and board the subway at the Landungsbrücken stop in the direction of Hauptbahnhof. Photo: Markus Scholz/dpa (Photo by MARKUS SCHOLZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Németországban a lakosság kétharmada kapott már legalább egy adagot az új típusú koronavírus okozta betegség elleni védőoltásból - jelentették be szerdán Berlinben.
Vágólapra másolva!

Jens Spahn egészségügyi miniszter elmondta, hogy

a lakosság egészét tekintve a teljes oltással rendelkezők aránya 61,7 százalék,

a legalább egy adaggal rendelkezőké pedig 66 százalék.

Az oltható népességet, azaz a 12 éven felülieket tekintve még eredményesebb az oltási kampány, ebben a körben eddig négyből három ember választotta az oltás útját, amely visszavezet a szabadságba és a normalitásba - mondta a miniszter.

A lakosság egészét tekintve a teljes oltással rendelkezők aránya 61,7 százalék, a legalább egy adaggal rendelkezőké pedig 66 százalék. Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Markus Scholz

Lothar Wieler, a Robert Koch Közegészségügyi Intézet (RKI) vezetője kiemelte, hogy a védőoltásokkal sikerült megakadályozni 38 ezer halálesetet, 77 ezer ember kórházi kezelését és 22 ezer ember intenzív kezelést igénylő megbetegedését.

Azonban a járvány még nem ért véget, és a bontakozó negyedik hullámból elsöprő erejű járványhullám lehet ősszel, ha nem emelkedik kellőképpen az átoltottság - mondta a szakember.