Óriási pusztítást hagyott maga mögött az Ida hurrikán

Ida hurrikán áradás Louisiana
(FILES) In this file photo taken on September 3, 2021, a view of flood damaged buildings are seen as US President Joe Biden (not pictured) inspects the damage from Hurricane Ida onboard Marine One during an aerial tour of communities in Laffite, Grand Isle, Port Fourchon and Lafourche Parish, Louisiana. - Workers have deployed containment booms and skimmer devices as they attempt to contain a sizable oil spill in the Gulf of Mexico discovered after Hurricane Ida roared through the area, the US Coast Guard said on September 5, 2021. (Photo by JONATHAN ERNST / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Nyolc tagállamban már összesen 71 halottja van az Ida hurrikán pusztításának. Louisiana egyes részein csak a hónap végére állhat majd helyre az áramszolgáltatás, gondok vannak az ivóvízellátással, és sokan elvesztették az otthonukat is. A meteorológusok szerint ráadásul délen újabb heves esőzések várhatók.
Vágólapra másolva!

Nyolc tagállamban már összesen 71 halottja van az Ida hurrikánnak, amely augusztus 29-én ért partot Louisianában, majd trópusi viharrá szelídülve végigsöpört az ország északkeleti részén - írja összesítésében az ABC News.

Az Ida hurrikán komoly puszítást hagyott maga mögött Forrás: AFP/REUTERS/Jonathan Ernst

A louisianai hatóságok két újabb áldozatról számoltak be kedden. Az egyikük egy 68 éves férfi, aki leesett a tetőről, miközben próbálta azt megjavítani; a másik áldozat pedig egy 71 éves férfi, akinek leállt az oxigénellátása az áramkimaradás miatt.

A két újabb halálesettel az államban az áldozatok száma már elérte a 15-öt.

A további 52 halálos áldozatot az ország északkeleti részéről jelentették. A New York-i Westchester seriffhivatala kedden megerősítette, hogy megtalálták annak a nőnek a holttestét, aki még a múlt héten tűnt el az áradások során.

Újabb esőzések jönnek

Az Ida hurrikán komoly pusztítást végzet az energiaellátó rendszerben is. Louisianában a szolgáltató közlése szerint 26 ezer ember dolgozik a helyreállításon, és eddig az ügyfelek több mint felénél sikerült is visszaállítani a szolgáltatást. Két megyében azonban csak szeptember végére állíthatják majd helyre a szolgáltatást.

A déli állam egy részén csak a hónap végére állhat majd helyre az áramszolgáltatás Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Sean Rayford

Az ABC szerint Louisianában emellett komoly gondot okoz az ivóvízellátás is. Az állam déli részén található Lafourche Parishban pedig mintegy

14 ezer ember veszítette el az otthonát,

miután a vihar az ott található épületek 75 százalékát elpusztította.

Újabb heves esőzések várhatóak Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Sean Rayford

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ráadásul Louisianában további esőzések várhatóak, amelyek vélhetően újabb áradásokhoz vezetnek majd az déli államban.