A Netanjahu-per egyik ügyészségi tanúja lezuhant repülőgépével és meghalt

Cháim Geron, Haim Geron, repülőgép, baleset, Benjamin Netanjahu
Cháim Geron és felesége repülőgépe lezuhant, meghaltak
Vágólapra másolva!
Görögország felett lezuhant könnyűszerkezetes repülőgépével és meghalt a Netanjahu-per egyik ügyészségi tanúja - jelentette a ynet hírportál kedden.
Vágólapra másolva!

Az Izrael északi részéről, Haifáról indított Cessna 182-es gyártmányú, kétüléses, könnyűszerkezetes gép a görög Számosz sziget közelében zuhant le.

Cháim Geron, a hírközlési minisztérium volt vezető tisztviselője és vele utazó felesége, Eszti Geron is meghalt.


A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, de

valószínű, hogy technikai nehézségek léptek fel a leszállás előtt,

közvetlenül a görög partoknál. A Tel-Avivban élő, hetvenes éveiben járó házaspár Macedónia felé tartott a repülőgépével.

A házaspár három fiút és számos unokát hagyott maga után. A hírportálon megszólaltatott barátaik szerint Macedóniába tartottak, és azt tervezték, hogy út közben Számoszon leszállnak, tankolnak, és eltöltenek egy éjszakát.

A hírközlési minisztérium volt műszaki és engedélyezési igazgatóhelyettese,

Chaim Geron gyakorlott pilóta volt, mintegy tíz évvel ezelőtt szerzett repülési engedélyt.

Benjamin Netanjahu mintegy 300 tanút felsorakoztató korrupciós perében

a vád 170-es számú tanúja volt.


Az ügyészség vádirata szerint a volt kormányfő és családja kéréseivel éveken át rendszeresen megpróbálta befolyásolni az akkoriban legnépszerűbb Walla hírportál hírközlését. Cserében gazdasági kedvezményeket adott a hírközlési minisztérium szabályozásainak számára kedvező alakításaival a hírportál tulajdonosának, egyben a Bezeq telekommunikációs óriásvállalat főrészvényesének, az Elovics házaspárnak.

Netanjahu 2014 és 2017 között miniszterelnökként és hírközlési miniszterként is szolgált. Vallomásában a most meghalt Cháim Geron

a minisztériumi szabályozásokról meghozott döntésekről tanúskodott volna.

Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök, a jobboldali Likud párt elnöke pere - a bíróság három hónapig tartó nyári szünete után - hétfőn indult újra Jeruzsálemban.