A Szövetségi Választási Bizottság (FEC) elutasította a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) panaszát azzal kapcsolatosan, hogy a Twitter politikai alapon cenzúrázta tavaly a Hunter Biden korrupciós ügyeivel kapcsolatos tényfeltáró anyagok megosztását. Megdöbbentő módon arra a következtetésre jutottak, hogy a tech óriás kereskedelmi alapú korlátozást hajtott végre – írja a The Blaze.

A Szövetségi Választási Bizottság (FEC) tisztázta a Twittert, és megdöbbentő módon megállapították, hogy a közösségi platform nem követett el politikai alapú cenzúrát, amikor múlt évben a New York Poston megjelent sokkoló Hunter Biden korrupciós ügyeit feltáró anyagot nem engedték megosztani a felületeiken. Rengeteg felhasználót letiltott a Twitter, akik bármilyen módon megpróbálták trükközve továbbosztani az elveszett laptopról nyilvánosságra került megdöbbentő korrupciós ügyeket bizonyító e-maileket, dokumentumokat.

Joe Biden amerikai elnök és a korrupciós, szex- és drogbotrányaival hírhedté vált fia, Hunter BidenForrás: AP/Nick Wass

A lap birtokába jutott dokumentumok tanúsága szerint a szövetségi kormányhivatal elutasította a Republikánus Nemzeti Bizottság összes panaszát. Megállapították, hogy a Twitter nem sértett meg semmilyen választási törvényt a politikai alapú információelnyomással.

A választásokba nyíltan beavatkozó platform magyarázatát elfogadták, és így kijelentették, hogy a cég intézkedései nem politikai alapon, hanem az érvényes kereskedelmi szabályozások figyelembe vételével történtek.  

Az összes többi republikánus kifogást is maradéktalanul elutasította a bizottság. Ennek értelmében arra a megdöbbentő megállapításra jutottak, hogy a tech óriás nem sértett meg semmilyen törvényt azzal, hogy korlátozták a konzervatív politikai bejegyzések elérhetőségét, elnyomták a Biden-ellenes tartalmakat, és hazug módon megjelölték az akkor hivatalban lévő elnök, Donald Trump bejegyzéseit, megkérdőjelezve az üzenetei valódiságát.

Emlékezetes, hogy a New York Post a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt néhány héttel közzétette Hunter Biden laptopjának a tartalmát, amely rengeteg információt tartalmazott a Biden család kétes korrupciós ügyeiről; Hunter kábítószer-fogyasztási szokásairól és kínos szexügyeiről egyaránt. A Twitteren futótűzként kezdett terjedni a cikk, majd a közösségi oldal szisztematikusan korlátozta a tényfeltáró anyag bármilyen megosztását.

Az óriási felháborodást követően Jack Dorsey vezérigazgató is elismerte, hogy a cége hibás döntést hozott, amikor a cenzúrázás mellett döntöttek.

Többek között azért döbbenetes a Szövetségi Választási Bizottság határozata, mert Donald Trump egykori republikánus elnök esetében nem alkalmazták az úgynevezett „kereskedelmi" alapú cenzúrát, sőt elősegítették az algoritmusaikkal  a baloldali demokraták propagandaalapú vádaskodásainak a  terjedését a felületeiken.