Az Egyesült Államok egyik radikális baloldali képviselője, Alexandria Ocasio-Cortez az év egyik legelőkelőbb eseményén jelent meg egy olyan ruhában, amelyre az "adóztassuk meg a gazdagokat" feliratot festették fel. Kicsit ellentmondásos viszont, hogy mindezt egy olyan rendezvényen tette, amelyre a belépőjegy ára 30 ezer dollár, vagyis közel 9 millió forint.

A közösségi oldalakon sokan dicsérték Ocasio-Cortezt, amiért a New Yorkban rendezett Met Gálára az "adóztassuk meg a gazdagokat" szöveggel felfestett ruhában érkezett, sokak szerint viszont rendkívül képmutató a szocialista képviselő viselkedése.

Marina Medvin, New York-i riporter kiemelte, hogy az év egyik legelitebb rendezvényéről van szó, ahová a belépő 30-35 ezer dollárba kerül, egy asztal pedig nagyjából 275 ezer dollárba. Hozzátette, hogy Ocasio-Cortez nem a gazdagokat akarja megadóztatni, hiszen ő maga is az, hanem a munkásokat, az átlagembereket; azokat, akik keményen megdolgoznak a fizetésükért.

Egy Twitter-felhasználó pedig azt emelte ki, hogy Ocasio-Cortez láthatóan jól érezte magát a gazdag körökben, ha pedig annyira utálja az amerikai elitet, akkor el se ment volna a rendezvényre. Dave Portnoy, az egyre népszerűbb jobboldali médiavállalat - a Barstool - alapítója pedig az alábbiakat írta:

"Adóztassuk meg a gazdagokat... Előbb viszont vegyünk részt és bulizzunk egy olyan extravagáns eseményen, amelynek lényege az elit vagyonának ünneplése és éltetése. "

Az Egyesült Államokban a radikális baloldali politikusok kampányaikban gyakran kommunista ideológiákat közvetítenek. Ocasio-Cortez korábban többek között azt mondta, hogy a kapitalizmus nem fog örökké létezni, valamint olyan intézkedéseket szeretne hozni, amelyek segítségével jelentős pénzhez jutnak azok az állampolgárok, akik nem akarnak dolgozni.

A politikust számos kritika éri azért, mert nincs tisztában a legalapvetőbb fogalmakkal, mondhatni, ő Amerika Fekete-Győr Andrása. Ő az a képviselő, aki koncentrációs táboroknak nevezte az Egyesült Államok déli határán lévő befogadóállomásokat, nem tudott különbséget tenni a képviselőház és a szenátus között, valamint 12 év alatt akarta kivezetni az összes fosszilis tüzelőanyagot a világból. Utóbbit olyan technológiák felfedezésével akarta elérni, "amelyek ma még nem léteznek".